Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei hyväksy Perussuomalaisten Nuorten valtionavun lakkauttamista. – Oma näkemykseni on, että tuen peruuttaminen ja takaisinperiminen on kohtuuton seuraus yksittäisestä typerästä tviittauksesta. Päätökseen on syytä hakea oikaisua ja tarvittaessa viedä se oikeuteen.


Puheenjohtaja Jussi Halla-aho muistuttaa, että Perussuomalaisia Nuoria on rahoituksen osalta syrjitty koko järjestön olemassaolon ajan suhteessa muihin poliittisiin nuorisojärjestöihin.

– Muutaman öyhöttäjän kommentit tarjosivat poliittisille vastustajille herkullisen tilaisuuden, jota ei tietenkään jätetty käyttämättä, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

Takaisinperintä kohtuutonta

Päätöksen tehnyt opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Esko Ranto on sosialidemokraattien jäsen ja entinen vaikutusvaltainen järjestö- ja paikallispoliitikko.

– Päätös on kohtuuton, koska se käytännössä lopettaa PS-nuorten toiminnan ja ajaa sen konkurssiin. On selvää, että järjestöllä ei ole kykyä maksaa takaisin jo suoritettua 57 000 euron erää.

– Takaisinperintä on perusteeton siltäkin osin, että kyseistä summaa ei tietenkään ole käytetty mihinkään nuorisolain vastaiseen tarkoitukseen vaan normaalin järjestötoiminnan kuluihin, Halla-aho painottaa.

Kilpailijan toiminnan sabotointia

Halla-aho huomauttaa, että poliittisten nuorisojärjestöjen riveistä on historian saatossa lauottu monenlaisia hurjia näkemyksiä.

– Sen sijaan tämä on ensimmäinen kerta historiassa, kun nuorisojärjestöltä peruutetaan ja peritään takaisin jo myönnetty julkinen tuki.

– Päätös avaa ovet sille, että kulloinkin vallassa olevat puolueet voivat enemmän tai vähemmän mielivaltaisilla perusteilla sabotoida kilpailijoidensa toimintaa. Näin ei toimita vapaassa maassa ja oikeusvaltiossa, Halla-aho sanoo.

”Eräät toimijat syöttivät lapaan”

Perussuomalaiset haluaa puolueena lopettaa lainsäädännöllisin ja hallinnollisin keinoin ns. humanitaarisen maahanmuuton kokonaan.

– Tämä on täysin legitiimi tavoite, jota edistämme demokraattisin keinoin. Nyt nähdyt nuorisolain tulkinnat antavat ymmärtää, että tällainen tavoite olisi peruste evätä julkinen tuki, jota muuten jaetaan järjestöille poliittiseen katsantokantaan riippumatta, Halla-aho sanoo.

– Se, että ministeriön päätös on poliittinen, epäoikeudenmukainen ja väärä, ei tietenkään muuta sitä seikkaa, että eräät PS-nuorten toimijat syöttämällä syöttivät vastustajan lapaan ja kaikin tavoin pahensivat tilannetta.

– Mahdolliset seuraukset kärsii koko järjestö ja kaikki sen jäsenet. Siksi toistan aiemman, sekä sisäisesti että julkisesti esitetyn toiveen, että PS-nuorten jäsenistö reagoisi järjestössä olevaan ongelmaan niillä keinoilla, joita yhdistysdemokratia ja säännöt sille suovat, Halla-aho toteaa.

SUOMEN UUTISET