Irakin kansalaisen, joka oli saanut Virosta oleskeluluvan, epäillään raiskanneen suomalaisen naisen Tallinnassa, Ilta-Sanomat kertoo. Perussuomalaisten puheenjohtaja Halla-aho pelkää, että Viro tekee maahanmuuttopolitiikassaan samat virheet kuin Suomi, joka teki samat virheet kuin Ruotsi, vaikka sekä Suomi että Viro voisivat yhtä hyvin pitää Ruotsia varoittavana esimerkkinä.

– Suomessa on sellainen tapa, että a) katsotaan, miten Ruotsissa on mennyt, b) tehdään samalla tavalla kuin Ruotsissa on tehty, c) ennustetaan, että meillä ei mene samalla tavalla kuin Ruotsissa, ja d) yllätytään, kun meneekin ihan samalla tavalla kuin Ruotsissa, Halla-aho kirjoittaa Facebook-seinällään.

Halla-ahon mukaan esimerkiksi asuinalueiden ja koulujen ei pitänyt Suomessa eriytyä eikä maahanmuuttajien syrjäytyä, eikä vankiloissa pitänyt tapahtua radikalisoitumista, eikä kunniaväkivaltakaan ollut todennäköistä.

– Koska ennusteet olivat näin hyvät, uskallettiin harrastaa ruotsalaista maahanmuuttopolitiikkaa.

Ruotsin mallin kopioiminen jatkuu

Sama jatkuu Halla-ahon mukaan edelleen.

– Meillä työvoiman saatavuusharkinnasta luopuminen tai taksialan vapauttaminen ei johda siihen, mihin Ruotsissa, kunnes johtaa, ja sitten ihmetellään.

Halla-aho valittelee, ettei osaa viroa, eikä siksi pysty seuraamaan sikäläistä keskustelua.

– Onkohan virolaisilla samanlainen suhde Suomeen? Että vaikka Suomessa maahanmuutto onkin johtanut kaikenlaiseen, Virolla on mahdollisuus oppia Suomen virheistä, mikä tarkoittaa, että kannattaa tehdä kaikki samat virheet kuin Suomi ja odottaa toisenlaista lopputulosta?

Suomen Uutiset