Samaan aikaan, kun suomalaisia kannustetaan esim. ympäristövastuun nimessä valitsemaan vapaaehtoinen lapsettomuus, ollaan innoissaan siitä, että eräät maahanmuuttajaryhmät – etenkin somalit – saavat hyvin ahkerasti lapsia, ihmettelee perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

– Olen ennenkin ihmetellyt sitä ajatusta, että ainoastaan kantasuomalaiset lapset ovat ympäristöongelma.
Vielä oudommaksi tämä asetelma kuitenkin muuttuu, kun huomioidaan, että syrjäytyminen on somalialaissyntyisillä voimakkaasti periytyvää.

Yhä useampi somali toimeentulotuen piirissä

Suomen Perustan hiljattain julkaistusta elinkaaritutkimuksesta käy ilmi, että Suomessa koko koulunsa käyneet – ja usein Suomessa syntyneet – somalitaustaiset syrjäytyvät 6-8 kertaa todennäköisemmin kuin kantaväestöä edustavat lapset.

– 22-vuotiaista, Suomessa koulunsa käyneistä somaleista 34 % on syrjäytyneitä eli työn ja opiskelun ulkopuolella. Kantaväestössä osuus on 4 %. Samassa somaliryhmässä 49 % saa toimeentulotukea, kun vastaava osuus kantaväestön nuorissa aikuisissa on 11 %, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

– Syntyvyyden ulkoistaminen maahanmuuttajille ei siis oikeastaan ratkaise ympäristö- tai ilmasto-ongelmia, mutta se kuormittaa huikealla tavalla julkista taloutta.

SUOMEN UUTISET