Perussuomalaisten kansanedustaja Toimi Kankaanniemi tyrmää eri puolueiden avaukset, joilla korotettaisiin asumisen, liikkumisen sekä ruoan hintaa.

– Kaikki muut eduskuntapuolueet perussuomalaisia lukuun ottamatta ovat sitoutuneet epärealistisiin ja kalliisiin ilmastopoliittisiin tavoitteisiin, joiden valtava lasku lankeaa suomalaiselle veronmaksajalle, mutta joiden globaali vaikutus on käytännössä nolla, Toimi Kankaanniemi toteaa.

Asumisen hinta kasvussa

Kankaanniemi huomauttaa, että asuminen Suomessa on jo nyt kallista ja siitä tehdään yhä kalliimpaa muiden puolueiden linjauksilla.

– Kiinteistövero, hulevesimaksut, jätemaksut ja niin edelleen. Kylmä pohjoinen maa vaatii energiaa myös asunnoissa. Juuri siihen nuo kahdeksan puoluetta iskevät.

Auto on monelle välttämättömyys

Kankaanniemi korostaa, että oma auto on pitkien etäisyyksien Suomessa useimmille välttämätön. Työ, asiointi ja harrastukset eivät onnistu ilman autoa, kun julkinen liikenne ei vastaa tarpeisiin.

– Myös ruoan hinta uhkaa nousta, mikäli kuljetuskustannukset kasvavat entisestään.

Tavallinen kansa maksaa viulut

Kankaanniemi huomauttaa, että jopa erilaisia haittaveroja on esitetty, kun maito- ja lihatuotteen on nostettu tikunnokkaan.

– Kaikki nuo – asunto, auto ja ruoka – ovat kohteita, joiden hintaa korottamalla kahdeksan puoluetta uhkaavat siirtää ilmastonmuutoksen vastustamisen kustannukset tavallisen kansan maksettavaksi.

– Avaimet ilmastonmuutoksen torjumiseksi ovat todellisilla saastuttajilla kuten Kiinalla ja Yhdysvalloilla. Hyväksymme ja tuemme järkeviä uudistuksia ilmastonmuutoksen torjumiseksi, mutta emme hyväksy avointa vekseliä Suomen kansan maksettavaksi, Kankaanniemi päättää.

SUOMEN UUTISET