Ms Malmo -laiva oli lastattu pullolleen ilmastonmuutoksesta huolissaan olevilla matkustajia, kun se suunnisti kohti Arktista syyskuun alussa.

Mukana oli 16 mielensä pahoittanutta sisältäen ilmastonmuutosta dokumentoivan kuvausryhmän.

Reissu päättyi nolosti jo manner-Norjan ja Pohjoisnavan puolivälissä. Ms Malmo juuttui nimittäin jäihin Huippuvuorten vesillä.

Aktivistit pelastettiin helikopterilla

Ilmastonmuutostaistelijat, kuten Maritime Bulletin kyseisen aluksen matkustajia nimittää, pelastettiin vaikeissa olosuhteissa helikopterilla turvallisen maan kamaralle.

Aluksen seitsenhenkinen miehistö jäi laivaan rannikkovartioston alus turvanaan. Arktisessa jäässä on tapahtumassa jotakin omituista, kun se sulamisen sijasta vangitsi ilmastoaktivistien aluksen, MB siunailee.

Missä oli Greta?

Reissuhenkilöiden ankara kohtalo on saanut runsaasti monen tyyppistä huomiota myös sosiaalisessa mediassa. Kovasti ihmetellään muun muassa sitä, missä oli nuori ruotsalainen ilmastoguru Greta Thunberg, kun häntä kerrankin olisi tarvittu.

Toisaalta aktivisteille irvailu on saanut aikaan myös virtuaalisia otsaanlyöntikisoja, kun tunteet ilmastonmuutoksen tiimoilta taas kerran kuumenevat.

SUOMEN UUTISET