Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ihmettelee Helsingin Sanomien ja Eläketurvakeskuksen (ETK) kummallista laskutoimitusta massamaahanmuuton tarpeellisuudesta eläkejärjestelmämme kestävyyden takaamiseksi.

Hesari pyysi Eläketurvakeskusta laskemaan, kuinka paljon Suomi tarvitsee maahanmuuttajia, jotta nykynuorten ei tarvitsisi maksaa merkittävästi enempää eläkemaksuja vuonna 2050.

Lehden mukaan Suomi tarvitsee joka vuosi jopa 30 000 uutta maahanmuuttajaa, mikä tarkoittaa sitä, että maahanmuuttajien osuus vuonna 2050 olisi Suomen väestöstä peräti 1,4 miljoonaa (22 %).

Yhdestä maahanmuuttajasta jopa miljoonalasku

Suomen Perusta julkaisi viime viikolla tutkimuksen maahanmuuton kustannuksista. Laajassa tutkimuksessa on laskettu julkisen talouden elinkaarivaikutukset 20–24-vuotiaana Suomeen muuttaville Irakissa ja Somaliassa syntyneille henkilöille.

Näistä maista saapuva maahanmuuttaja maksaa suomalaisille veronmaksajille jopa miljoona euroa.

Halla-aho: ”Yksinkertaista matematiikkaa”

Suomeen kohdistuu tällä hetkellä humanitaarista maahanmuuttoa erityisesti Somaliasta ja Irakista. Paitsi että tulijat ovat yleensä heikosti koulutettuja ja vielä pitkänkin oleskelun jälkeen kielitaidottomia, heidän työllistymisensä on tilastojen valossa varsin heikkoa.

– Yksinkertaista matematiikkaa: Jos Suomeen muuttaa ihmisiä, joiden nettovaikutus julkiselle taloudelle on negatiivisempi kuin täällä jo olevan väestön, julkisen talouden rahoituspohja ei kohene vaan pahenee, Halla-aho toteaa Helsingin Sanomien laskelmista.

Suomi ei kiinnosta huippuosaajia

Perussuomalaiset vastustavat Suomelle taloudellisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti ja turvallisuuden kannalta haitallista maahanmuuttoa.

– Ihmiset, jotka haluavat integroitua maahamme ja elää perusarvojemme mukaisesti, ja jotka osallistuvat yhteiskuntamme rakentamiseen tuottavan työn ja riittävän verojen maksamisen kautta, ovat tervetulleita. Tällöin puhumme esimerkiksi ihan oikeista korkeakoulutetuista huippuosaajista. Näitä ihmisiä meille tulee varsin vähän, ja Suomi nimenomaan houkuttelee muunlaisia maahanmuuttajia, sanoo perussuomalaisten poliittinen suunnittelija Riikka Purra.

Erityisen huolestuttavana perussuomalaiset pitävät sitä, että Suomesta lähtee ulkomaille koko ajan enemmän korkeakoulutettuja akateemisia suomalaisia ja tulee tilalle kouluttamattomia, jopa luku- ja kirjoitustaidottomia, maahanmuuttajia.

SUOMEN UUTISET