Perussuomalaiset vaati tänään hallitukselta polttoaineverokorotusten peruutusta ja ruuhkamaksusuunnitelmien heittämistä roskakoriin suullisella kyselytunnilla.

Arvioiden mukaan maksut voivat tuoda autoilevan työssäkävijän lompakkoon kuukausittain reilusti yli sadan euron loven. Hallitus ei lämmennyt perussuomalaisten vaatimuksille.

– Koronakaan ei tunnu vaikuttavan hallituksen suuruudenhulluihin ilmastotavoitteisiin. Samaan aikaan hallitus haluaa jakaa rahaa EU:ssa leväperäisesti toimineiden maiden pelastamiseen. Oletteko te jo päättäneet siis laittaa suomalaisen yksityisautoilijan maksumieheksi? perussuomalaisten kansanedustaja Sheikki Laakso kysyi.

Ei peruta

Liikenne ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) kielsi, että hallitus olisi näin tekemässä. Hän ei kuitenkaan puhunut sen enempää autoilijoiden kasvavista kustannuksista vaan vaihtoi aiheen liikenneinvestointeihin, joita hallitus esittää.

Laakso tivasi, että kun kerran hallitus väittää, ettei se laita autoilijaa maksumieheksi, niin peruuko hallitus polttoaineverojen korotukset ja suunnitelmat tietulleista ja ruuhkamaksuista.

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) totesi, että polttoaineveronkorotukset ovat hallitusohjelmassa eikä tehtyjä päätöksiä ei peruta. Ruuhkamaksujen osalta hän ei vastannut.

SUOMEN UUTISET