Kansanedustaja Jaana Strandman on tyytyväinen hallituksen panostuksista omaishoitoon. Budjettikeskustelussa hän nosti esiin omaishoitajien tärkeän työn osana julkisen talouden vahvistamista.

Omaishoitajien määrä Suomessa on noin 320 000 ihmistä. Tämä on suuri joukko ihmisiä, jotka hoitavat läheistään. Mikäli kaikki omaishoidon varassa olevat suomalaiset laitettaisiin hoitoon laitoksiin, eivät yhteiskunnalla riittäisi rahat eivätkä hoitajat.

– Omaishoitajat ovat korvaamaton voimavara. Olen äärimmäisen tyytyväinen, että hallitus nostaa omaishoidon arvokkuuden sinne, missä sen kuuluukin olla, Jaana Strandman sanoo.

Kiitos tärkeälle työlle

Hallitusohjelmassa kirjataan omaishoitajien asemaan lukuisia hyviä kirjauksia. Hallitusohjelma yhdenvertaistaa omaishoitajat yhtenäistämällä omaishoidon kriteerit. Tärkeään työhön on myös mahdollista saada vapaapäiviä hallitusohjelman mukaan palvelusetelin tai perhehoidon avulla.

Kansanedustaja Strandman näkee hallituksen toimet kiitoksena tärkeälle työlle.

– On myös hienoa, että hallitus edistää omaishoidon ja muun ansiotyön yhteensovittamista niille, keille se on mahdollista. Odotan jo kovasti, että saamme nämä tärkeät parannukset tehtyä omaishoitolain kokonaisuudistuksen myötä, Strandman sanoo.

SUOMEN UUTISET