YHDYSVALLAT | Huippuyliopisto Harvardissa opiskelevan Claira Janoverin lennokas TikTok-video tuotti hänelle pikapotkut. Väkivaltaisuuksien riivaamassa Yhdysvalloissa ei katsottu hyvällä Janoverin videota, jossa hän pohdiskeli kielikuvan tasolla niiden puukottamista, jotka sanovat ”All Lives Matter” (suom: kaikilla elämillä on väliä”).


Jenkkiyliopistojen uusmarxilaisissa piireissä on tapana pitää ”All Lives Matter”-kommenttia rasistisena. Syy tähän on jokseenkin epäselvä, mutta tausta-ajatuksena lienee se, että All Lives Matter vie tilaa paljonrummutetulta Black Lives Matter -iskulauseelta (suom: ”Mustien elämällä on väliä”).

Ensimmäisellä videolla Janover toteaa retorisesti kärjistäen, että hän puukottaa niitä valkoisia, joilla on otsaa sanoa ”all lives matter”. Ja kun puukotettu on kuolemassa, hän näyttää omaa pikkuhaavaansa ja sanoo: ”myös minun haavallani on myös merkitystä”.

https://twitter.com/Bubblebathgirl/status/1278000057145491456

Janover selitti viestiään myöhemmin vitsiksi, mutta vahinko oli jo tapahtunut.

Deloitte-konsulttiyhtiö antoi Janoverille potkut. Asiasta kertovat muun muassa New York Post ja Fox News.

Seuraavaksi hän julkaisi tunteikkaita videoita, jossa muun muassa syyteltiin Trumpin kannattajia tapahtuneesta.


Mitä yliopistoissa tapahtuu?

Suomen Uutiset kirjoitti eilen Cambridgen yliopiston kummallisista valinnoista. Cambridgen yliopisto puolustaa tutkijaa joka julistaa, ettei valkoisten ihmishengillä ole väliä. Yliopisto on aikaisemmin katkaissut välinsä oikeistolaisiin toimijoihin. Lue lisää täältä >

SUOMEN UUTISET