

PS ARKISTO
Huhtasaari: Hiilitullimietintö väärille urille – ”Ei ole Suomen teollisuuden etu”
Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta hyväksyi perjantaina oma-aloitemietinnön hiilitulleista. Oma-aloitemietintö ei ole laillisesti sitova, mutta kuvaa parlamentin kantaa asiaan.
– Vaikka hiilitullit itsessään ovat kannatettava ajatus, meni koko mietintö väärille urille. Siinä ehdotetaan hiilitullien ulottamista käytännössä kaikkeen tuontiin ja samalla nykyisten päästökauppajärjestelyjen alasajoa, mukaan lukien vapaat päästöoikeudet. Tällainen etenemistapa ei ole Suomen teollisuuden etu, sanoo perussuomalaisten europarlamentaarikko Laura Huhtasaari.
Lisäksi mietinnössä ehdotetaan, että hiilitulleista käytettäviä varoja käytettäisiin kehitysmaiden ilmastohankkeisiin ainakin osittain.
Kehitysapua ei tarvita yhtään lisää
Huhtasaaren näkemys on, että kehitysapua ei tarvita yhtään lisää missään muodossa ja tällaista ideaa ei voi kannattaa, varsinkin kun EU on jo maailman suurin kehitysavun antaja.
– Olisin halunnut, että edes osa hiilitulleista jää kantopalkkiona jäsenmaille, mutta valitettavasti maailmanparannusideologia voitti taas, harmittelee Huhtasaari.
Saksa hyötyy eniten investointisopimuksesta
EU:n ja Kiinan välistä investointisopimusta on ehditty ylistää monella taholla. Sen vaikutukset nähdään kuitenkin vasta tulevaisuudessa esimerkiksi siinä, miten Kiina sopimusta soveltaa.
– Investointisopimuksen potentiaalinen suurin hyötyjä on Saksa. Saksa sai investointisopimuksen ja Ranska sai elvytysrahaston, Suomi ei saanut mitään, harmittelee Huhtasaari.
Euroopan komissio antanee kevät-kesällä varsinaisen lakia säätävän esityksen hiilitulleista. Huhtasaari toivoo, että esitys olisi realistisempi ja enemmän Suomen teollisuuden etujen mukainen kuin parlamentin oma-aloitemietintö.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset on ainoa realistinen vaihtoehto myös ilmastopolitiikassa – Purra: Päättäjien on pakko alkaa puhua rahasta, jolla ilmastoutopiat rahoitetaan

Halla-aho ottaisi käyttöön hiilitullit EU:n ulkorajoilla: Tullit suojelevat eurooppalaista työtä halpatuonnilta ja ohjaavat samalla kiinalaista teollisuutta ympäristöystävällisempään tuotantoon

Hiilivoimaa ahkerasti rakentavan Kiinan mielestä kehittyneet maat eivät tee tarpeeksi ilmastonsuojelun eteen

Perussuomalaiset ympäristövaliokunnassa: EU:n elvytyspaketti ja ”vihreä siirtymä” sammuttavat Suomesta viimeisetkin valot

“Gretan” käsikirjoitus paljastui – aikuiset aktivistit käyttivät Thunbergia kyynisen politiikanteon välikappaleena

Huhtasaari: “AfD:n valvonta voi rikkoa EU:n perussopimusta”

Euroopan parlamentin hiilitullimietintö lähti väärille urille – Huhtasaari: “Voi tarkoittaa, että halkojen poltto ja puunkaato pannaan verolle”

Nyt kallistuvat tuontitavarat – korona on nostanut merikuljetusten hinnat viisinkertaisiksi

Politico: Kiina ärähti Saksalle – Saksan pitäisi keskittyä kauppaan, eikä ihmisoikeuskysymyksiin
Viikon suosituimmat

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

MTV Uutiset otti selvää, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan – Halla-aho: “Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista”
"Jos luulit, että suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan eniten esimerkiksi Saksasta tai Britanniasta, niin metsään meni", kirjoittaa MTV Uutiset artikkelissaan, jossa se on selvittänyt, mistä maista suomalaisiin korkeakouluihin haetaan opiskelemaan. - Kukaan muu kuin toimittaja ei luullut, että Suomeen tultaisiin opiskelemaan länsimaista, toteaa eduskunnan puhemies, perussuomalaisten Jussi Halla-aho Facebook-kirjoituksessaan.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

Purra myllyttää hyväuskoisia poliitikkoja: “Voisi kysyä, että miten mitään näin päätöntä voi edes keksiä”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Hallitus uusii YEL-työtulon – Marinin hallituksen kohtuuton ja typerä järjestely johtaisi katastrofiin
Yrittäjien eläkejärjestelyistä on ollut paljon puhetta nykyisen hallituksen puoliväliriihen yhteydessä. Voimassa oleva lainsäädäntö on Marinin hallituksen politiikan seurausta, ja erityisavustaja Asmo Maanselän (ps.) mukaan se johtaisi katastrofiin vuonna 2029.

Manner-Espanjan sähköjärjestelmä romahti – yhteiskunta meni täysin sekaisin
Sähköt katkesivat tänään Espanjassa sekä Portugalissa ja kaaos iski välittömästi. Lähes kaikki modernin yhteiskunnan toiminnot ovat riippuvaisia toimivasta sähköverkosta, mikä tuli jälleen todistetuksi. Espanjan kansallinen kyberturvallisuusinstituutti tutkiikin, onko sähköverkon romahtamisen syynä kyberhyökkäys. Todennäköisin syy liittyy kuitenkin säätilaan.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.