Laura Huhtasaari painotti sunnuntaina, kuinka sananvapaus on olennainen osa kestävää ja demokraattista yhteiskuntaa. Perussuomalaisten presidenttiehdokas nosti esille ongelman, kuinka sananvapautta on huolestuttavasti pyritty suitsimaan viime aikoina.

– Sananvapaus on sitä, että asioista voidaan keskustella avoimesti. On mahdollista ajatella ääneen – jopa olla vaikka väärässä.

– Olen toreilla tavannut ihmisiä, jotka ovat kertoneet, että eivät enää tiedä mitä uskaltavat sanoa, koska eivät ole varmoja mitä siitä seuraa. Jos kuitenkin alamme kyttäämään toisiamme ja naapureiden Facebook-kirjoittelua – ja joku sanoo, että sanoit väärin – silloin meillä ei ole sananvapautta, Huhtasaari totesi.

EU ei pidä kansanäänestyksistä

Huhtasaaren mielestä EU on sananvapauden rajoituksineen jo alkanut muistuttaa Neuvostoliittoa.

– Neuvostoliitossa oli ideologia, dogmi, jossa ei ollut mitään väärää. Eli suu kiinni epäkohdista ja sosialismi toimii. Kokeilkaapa vaihtaa sanan ”sosialismi” tilalle monikulttuurisuus.

– Nykyään EU trollaa EU-kriittisiä kohtaan ja vielä meidän yhteisillä verovaroillamme. Ettei vaan kukaan äänestäisi väärin. EU ei pidä kansanäänestyksistä, Huhtasaari muistutti.

Emännän ääni talossa

Hän totesi, kuinka tulee käyttämään oikeuttaan sananvapauteen myös presidenttinä.

– Presidenttinä puuttuisin tarvittaessa päivän politiikkaan jos ollaan menossa väärään suuntaan. Presidentti on suoralla kansanvaalilla valittu henkilö, ja hän voi tarvittaessa myös käyttää ”emännän ääntä talossa.”

SUOMEN UUTISET