Perussuomalaisten kansanedustaja Petri Huru on jättänyt toimenpidealoitteen, jossa esitetään, että koronavaroituksista ja -rajoituksista kerrotaan alueellisesti esimerkiksi säätiedotuksen yhteydessä.

Koronaviruksen (Covid-19) tiedotuksen osalta on kuulunut usealta taholta kritiikkiä. Se ei ole tavoittanut kaikkia ja tarvitaan yksi kanava, josta näkee laajasti alueellisen tilanteen.

– Ilmatieteen laitos seuraa ympäri vuorokauden säätä Suomessa ja varoittaa tarvittaessa tilanteen mukaan väestöä vaarallisista tai haitallisista ilmiöistä kuten metsäpalo-, tulva- ja myrskyvaroituksista. Varoituksia päivitetään kolmen tunnin välein ja tarvittaessa useamminkin. Varoituksen yhteydessä niistä annetaan lisätietoja esimerkiksi sisällä pysymisen suosituksesta. Tähän voisi liittää koronavaroitukset ja -ohjeet, Huru perustelee.

Rajoitusten yhteydessä mainittaisiin linkki sairaanhoitopiirien nettisivuille, josta saa tarkemmat ja yksityiskohtaisemmat ohjeistukset alueellisesti. Varoitukset ja tiedotukset voidaan Hurun mukaan jakaa eri medioissa kuten televisiossa, radiossa, sosiaalisessa mediassa ja printtimediassa.

SUOMEN UUTISET