Perussuomalaiset moittivat tänään kyselytunnilla hallitusta kohtuuttomista ja perusteettomista koronarajoituksista ruokaravintoloita kohtaan. Hallitus on rajoittamassa kaikentyyppisten ravintoloiden aukioloa rajusti. Perussuomalaiset totesivat, että hallituksen toimet johtavat konkurssiaaltoon ja massatyöttömyyteen ravintola-alalla.

MaRa ry on toistuvasti pyytänyt hallitukselta ja terveysviranomaisilta lukuja siitä, kuinka paljon koronavirukselle altistumisia ja koronatartuntoja on ollut juuri ruokaravintoloissa, kahviloissa, liikenneasemien ravintoloissa ja majoitusliikkeiden aamiaisravintoloissa. Tällaisia tietoja ei ole annettu.

Saarikko ei vastannut kysymykseen

– Arvoisa hallitus, mihin faktoihin perustatte päätöksenne? Teen tämän saman kysymyksen kuin MaRa ry: kuinka paljon altistumisia ja vahvistettuja koronavirustartuntoja on ollut ruokaravintoloissa, kahviloissa, liikenneasemien ravintoloissa ja majoitusliikkeiden ravintoloissa syksyn aikana? perussuomalaisten kansanedustaja Veikko Vallin kysyi.

Veikko Vallin kommentoi eduskunnassa ravintola- ja kuljetusalan syvenevää hätää. Youtube, 5 min.

Pääministerin sijaisena toiminut Annika Saarikko (kesk.) ei suostunut erittelemään ravintolatyyppejä, vaan vastasi vain, että hallituksen lähtökohtana on faktatieto siitä, että tartuntoja on ravintolatiloissa. Tämä onkin todistettu yökerhojen osalta, mutta ruokaravintoloista tietoja ei ole esitetty.

Hallitus puhuu alueellisista toimista

Vallin penäsi hallitukselta tarkennusta siihen, miksi jopa liikenneasemat ollaan sulkemassa kaikkien ruokaravintoloiden ohella.

– Maamme teillä ajaa joka yö tuhansia kuljetusalan ammattilaisia, jotka pitävät taloutemme pyörät pyörimässä ja kuljettavat tavarat kauppoihin.

– Nämä ammattilaiset tarvitsevat lakisääteiset taukonsa, ja heille liikenneasemien aukiolo on äärimmäisen tärkeää, jotta he saavat ruokaa ja pääsevät pesutiloihin. Oletteko valmiit muuttamaan lakiesitystä siten, että liikenneasemat voidaan pitää auki ympäri vuorokauden? Vallin kysyi.

Ei vastausta

Ministeri Saarikko alkoi luetella Suomen tärkeimpiä toimia koronan torjunnassa, joita on Saarikon mukaan kolme: koronan torjunta, kansantalouden ja työpaikkojen turvaaminen sekä kaikkien suomalaisten pysyminen mukana. Hän täsmensi, ettei mitään alaa kurjisteta tahallaan.

Suomen Uutiset