Göteborgin Landvetterin lentokentällä vuorokoneen lähtö myöhästyi, kun kaksi matkustajaa kieltäytyi istumasta paikalleen. Myös Visbyn kentällä Gotlannissa on osoitettu mieltä ilmaston puolesta. Aktivistit vaativat Ruotsin hallitusta lopettamaan lentoliikenteen tukeminen.

Viime tiistaina Landvetterin kentällä kaksi matkustajaa kieltäytyi istumasta paikalleen Tukholmaan lähdössä olleessa SAS:n lentokoneessa. Poliisi hälytettiin paikalle ja he ottivat kiinni 40- ja 65 -vuotiaat mielenosoittajat. Koneen lähtö viivästyi puolisen tuntia.

Poliisin mukaan myös lentokentän terminaalissa oli samaan aikaan ”rauhanomainen mielenosoitus”. Expressen siteeraa uutisessaan mielenosoittajien tiedotetta, jossa ”vaaditaan hallitusta lopettamaan verovarojen käyttö ilmastonmuutosta kiihdyttävän ilmailuliikenteen tukemiseen”.

Samana aamuna Visbyn kentällä näyteltiin vastaava episodi Swedavian Tukholmaan lähdössä olleella vuorolennolla. Viranomaiset toimivat ripeästi ja kone pysyi aikataulussaan.

-Henkilö on poistettu koneesta ja otettu kiinni ilmailuliikenteen häirinnän valmistelusta, todetaan Tukholman poliisista.

Purra kommentoi tempauksia

Kansanedustaja Riikka Purra kommentoi Expressenin uutista Twitterissä:

”Suomessa ilmastoaktivistit makaavat raitiovaunukiskoilla. Ruotsissa ilmastoaktivistit pysäyttävät lentokoneita. Kalliiksi taitaa käydä, kun ensin pitää ostaa lippu ja sitten vielä maksaa sakot”.

SUOMEN UUTISET