Eduskunnan kyselytunnilla keskusteltiin eilen hallituksen ilmastopolitiikasta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen toi salikeskustelussa esiin, että suomalainen työ, yrittäjyys ja teollisuus toimivat ekologisesti kestävästi.

Suomalainen työ on ekoteko

Immonen kysyi ministeriltä, mihin toimiin hallitus aikoo ryhtyä, ettei se liian kunnianhimoisilla päästörajoitustavoitteillaan aja Suomesta pois yrityksiä ja teollisuutta sellaisiin maihin, joissa päästörajoituksia ei noudateta.

– Ministerien vastauksista kävi ilmi, etteivät hallitus ja sen sektoriministerit edelleenkään ymmärrä maamme parasta, Immonen sanoo.

– Kuten eilen keskustelussa totesin, suomalainen työ on todellinen ekoteko. Jos esimerkiksi energiaintensiivisten alojen tukia puretaan liikaa, alat muuttavat pois Suomesta. Tämä “hiilivuoto” tarkoittaa sitä, että teollisuus karkaa maihin, joissa ympäristökysymyksiä ei koeta kovin merkittäviksi. Emme saa ajatella niin, että ”pois silmistä – pois mielestä”.

Teollisuutta ei saa päästää karkaamaan

Perussuomalaiset haluavat pitää teollisuuden ja työpaikat kotimaassa, missä ympäristölle annetaan korkea arvo.

– Emme halua maksattaa kestävän kehityksen liian kunnianhimoisia tavoitteita suomalaisen duunarin taskusta, Immonen toteaa.

Immosen mukaan suomalaiset ovat vastuullista ja luonnonläheistä kansaa.

– Suomalaisilla on perinteisesti läheinen suhde luontoon ja muuhun ympäristöön. Haluamme jättää jälkipolville perinnöksi puhtaan ympäristön. Se on yksi merkittävä syy, miksi yrityksiä, teollisuutta ja työtä ei saa päästää karkaamaan pois Suomesta, Immonen sanoo.

SUOMEN UUTISET