Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) kommentoi Italian vaalitulosta sivuillaan. Hänen mukaansa tulos antaa aihetta optimismiin.

– Suurimmaksi puolueeksi tosin nousi anarkomarksilainen Viiden tähden liike, mutta koska se on jo etukäteen kieltäytynyt yhteistyöstä kaikkien kanssa, sitä ei tarvinne ottaa laskuun, Halla-aho avaa.

Matteo Renzin sosialistipuolue hävisi, kuten sosialisteille onkin oikein. Renzin pääministerikausi oli katastrofi niin Italialle kuin Euroopallekin. Italia ei tehnyt mitään estääkseen siirtolaisvyöryä alueensa kautta 2015, ja Renzi kävi Euroopan parlamentissakin kehumassa, miten hieno asia avoimet rajat ovat.

– Suurimmaksi koalitioksi on nousemassa Silvio Berlusconin ”johtama” oikeistokoalitio. Berlusconista itsestään voidaan perustellusti olla monta mieltä, mutta hyvä asia on, että koalition sisällä Pohjoisen liitto (Lega Nord) voitti Berlusconin Forza Italian selvästi. Liiton puheenjohtajalla Matteo Salvinilla on siis painavat perusteet vaatia pääministerin paikkaa itselleen.

– Suomalaisen median mukaan demokratia on taas kriisissä, kun vaalitulos on väärä.

SUOMEN UUTISET