”Me muistamme syksyn 2015 ja pakolaisten vyöryn Eurooppaan. Kaikki ne massiiviset ja kiireesti tarvitut toimenpiteet ovat ovat yhä elävästi mielessämme”. Näin aloittaa Itävallan sisäministeri Herbert Kickl avoimen kirjeensä EU:n päättäjille.

Kansallismielisen Vapauspuolueen ministeri varoittaa unionia siitä, että uusi pakolaisaalto on lähdössä itäisen Välimeren ja Balkanin kautta Eurooppaan. Kirjeen on julkaissut Kronen Zeitung.

Turkista tulossa kansainvaellus

Sisäministeri Kickl perustaa huolensa Europolin tietoihin. Turkissa on syntymässä uusi, suuri kansainvaellus ja kymmenet tuhannet ihmiset ovat valmiita lähtemään laittomalle matkalle kohti Eurooppaa.

Bosnia-Herzegovinassa, aivan EU:n porteilla odottaa 5 000 pakolaista valmiina ylittämään rajan laittomasti. Serbiassa sopivaa tilaisuutta odottaa 5 000 ja Kreikassa 60 000 pakolaista. Miljoonat Syyrian pakolaiset eri puolilla Lähi-Itää etsivät hekin uutta mahdollisuutta ja uutta maata.

Kyseessä on kriisi

Sisäministeri Herbert Kicklin mielestä kyseessä on kriisi ja hän haluaa tietää, miten EU on varautunut tulevaan. EU:n komission on päivitettävä hätäsuunnitelmansa seuraavan pakolaiskriisin varalta, koska ”olisi vastuutonta antaa kaiken tapahtua uudestaan”.

Kicklin mukaan Itävalta on valmis estämään laittomien pakolaisten maahantulon kaikin laillisin keinoin. Hän kehottaa myös Turkkia ja Balkanin valtioita hoitamaan oman velvollisuutensa ja estämään pakolaisten kauttakulun maittensa läpi EU:n alueelle.

Suomen Uutiset