Perussuomalaisten 44-vuotias kotkalainen kansanedustaja Juho Eerola on valittu eduskunnan toiseksi varapuhemieheksi. Puhemiesvalintoja edelsi kiivas keskustelu siitä, onko oikeudenmukaista, että puhemiehen paikka meni vaalien suurimmalle häviäjälle, neljänneksi vaaleissa tulleelle keskustalle.

Perussuomalaiset kunnioittavat puhemiesvalinnoissa traditiota, mutta kokevat, että demokratiaa halvennettiin hallitusta muodostaessa.

– Puhemiehistön kokoonpano vastaa perinteistä vakiintunutta käytäntöä, jossa toiseksi suurin hallituspuolue saa varsinaisen puhemiehen tehtävän. 1. ja 2. varapuhemiehen paikat jaetaan parlamentaarisesti ryhmien suuruusjärjestyksen perusteella. Tästä näkökulmasta perussuomalaisilla ei ole huomauttamista puhemiehistön valintaan, puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho toteaa.

– Sen sijaan kritisoimme jyrkästi sitä, että keskusta vaalien suurimpana häviäjänä lähti punavihreän hallituksen tukipuolueeksi ja kurjistamaan suomalaisen teollisuuden, työntekijän ja yrittäjän asemaa. Se, että keskusta saa puhemiehen paikan yleisen oikeustajun vastaisesti, on pelkkä sivuseuraus tästä kepuloinnista.

Eerola tyytyväinen luottamuksesta

Eerola on tyytyväinen saamastaan luottamuksesta. Hän on jo kolmannen kauden kansanedustaja ja toiminut muun muassa hallintovaliokunnan puheenjohtajana sekä on puolueensa 3. varapuheenjohtaja.

– Kunnioitan tätä tehtävää erittäin suuresti ja olen kiitollinen eduskunnalta saamastani luottamuksesta, Eerola kiittää.

SUOMEN UUTISET