Suuren valiokunnan jäsenen, kansanedustaja Juho Eerolan mukaan Saksan syyskuiset vaalit ratkaisevat Suomen sosiaalidemokraattisen puolueen ja Kreikan tulevaisuuden:
”Saksan tulevien vaalien lopputulos nostaa Kreikan lainojen anteeksiantamisen myös suuren valiokunnan ja eduskunnan käsittelyyn. Syksyllä joudutaan käsittelemään myös lainojen vakuuksia. Sitten on mielenkiintoista nähdä, kuinka SDP:n käy”, pohdiskelee Eerola.

Ei pakkoyhtiöittämisille

EU on pakottamassa yhtiöitettäviksi sellaiset kuntien liikelaitokset, jotka toimivat markkinoilla. Esimerkiksi Helsinki jää mahdollisesti ilman satojen miljoonien eurojen tuloja, kun yhtiöittämisdirektiivi astuu voimaan. Juho Eerola vastustaa yhtiöittämisdirektiiviä:
”En missään nimessä kannata, tässäkin on takana euro. On järkyttävää, että rahaa riittää Kreikkaan mutta Miehikkälään ei”, tuhahtaa perussuomalainen kansanedustaja.

Uusi kansanäänestys

Euroopan unionin uusi parlamentti seuraavaksi viisivuotiskaudeksi valitaan ensi vuoden toukokuussa. Eerola ei kuitenkaan järjestäisi EU-kansanäänestystä ja parlamenttivaaleja yhtä aikaa:
”Ei vielä ensi keväänä, mutta EU-vaalien jälkeen pitää järjestää kansanäänestys Suomen unionijäsenyydestä. Kun Suomessa äänestettiin vuonna 1994 – 19 vuotta sitten – Euroopan unioniin liittymisestä, niin tuolloin eivät vielä olleet kansalaisten tiedossa sen enempää euroon liittyminen kuin unionin liittovaltiokehityskään. Pääosin kansalaisten harhauttamisesta vastasi Helsingin Sanomat.
”Tulevat EU-vaalit ovat nekin sillä tavalla kansanäänestys, että kun perussuomalainen puolue saa suuren vaalivoiton, se merkitsee kansalaisilta kannanottoa kansanäänestyksen puolesta”, Eerola linjaa.

Seppo Huhta