Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho puuttui Facebook-seinällään keskusteluun erilaisten ideologioiden motivoimasta väkivallasta. Halla-aho kiinnitti huomiota ”tiedostajien” epäsymmetrioihin eli vasemmistolaisiin kaksoisstandardeihin.

– Kun turvapaikanhakijat tappavat, raiskaavat ja pahoinpitelevät ihmisiä, tapauksia EI pidä käyttää poliittisten agendojen, kuten tiukemman turvapaikkapolitiikan, keppihevosena. Kun hörhöt tappavat ihmisiä tuliaseilla, tapauksia PITÄÄ käyttää poliittisten agendojen, kuten tiukempien aselakien, keppihevosena, Halla-aho kirjoittaa.

Sama logiikka koskee sitä, missä määrin jonkin ryhmän osajoukon tekoja voi yleistää koskemaan koko ryhmää.

– Kun islamistit tappavat kymmeniä ihmisiä, tapauksilla EI pidä syyllistää muslimien maltillista enemmistöä. Päinvastoin pitää tukea rauhanomaisen islamin edustajia, tunnistaa Halla-aho liberaalin normin.

– Kun äärioikeistolaiset hörhöt tappavat kymmeniä ihmisiä, tapauksilla PITÄÄ syyllistää kansallismielisten maltillista enemmistöä. Rauhanomaisen kansallismielisyyden edustajia vastaan pitää hyökätä, koska juuri he luovat kasvupohjaa väkivaltaiselle äärioikeistolle.

Kaksoisstandardi iskee myös terminologiaan

Halla-aho huomauttaa, että islamistit ja maltilliset muslimit käyttävät samoja sanoja, kuten ”Allah” ja ”sharia” ja ”jihad”, mutta tämä johtuu siitä, että islamistit ovat kaapanneet ja omineet kyseiset sanat ääritarkoituksiin.

– Väkivaltainen äärioikeisto ja maltilliset kansallismieliset käyttävät samoja sanoja, kuten ”väestönvaihto” ja ”invaasio”. Tämä todistaa, että he ovat samaa porukkaa.

Suomen Uutiset