Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Niinistö ihmettelee Finavian aikeita siirtää Tampereen Aitovuoressa toimiva Suomen aluelennonjohto Helsinki-Vantaalla toimivan Helsingin lähestymislennonjohdon yhteyteen säästösyistä ja mahdollisesti irtisanoa henkilökuntaa siirron yhteydessä.

Niinistö jätti eilen eduskunnassa kirjallisen kysymyksen, jossa hän tiedustelee hallituksen mielipidettä Finavian suunnitelmista. Hän kysyy, onko hallituksen mielestä hyväksyttävää, että voittoa tuottava valtionyhtiö haluaa irtisanoa työntekijöitä säästöjä saadakseen ja mitä mieltä hallitus on turvallisuusuhista, joita siirto saattaa aiheuttaa. Asianomaisen ministerin on vastattava kirjalliseen kysymykseen kolmen viikon kuluessa.

– On vaikea ymmärtää, miksi voittoa tuottava, 100-prosenttisesti valtion omistuksessa oleva yhtiö hakee säästöjä työntekijöitä irtisanomalla, Niinistö toteaa.

Hän huomauttaa myös, että toiminnan hajauttaminen tarjoaa strategisen edun. Tällä hetkellä yksiköt voivat häiriön sattuessa paikata toisiaan. Jos kaksi maamme tärkeintä lennonjohtoyksikköä toimivat samoissa tiloissa, voi sähkökatkos tai muu häiriö johtaa tilanteeseen, jossa kukaan ei hetkellisesti vastaa Suomen yllä tapahtuvan lentoliikenteen turvallisuudesta ennen väistötiloihin siirtymistä.

PS VERKKOTOIMITUS