

LEHTIKUVA
Juvonen: Hallituksen ilmastopolitiikka ja hiilineutraaliustavoitteet kiristävät silmukkaa suomalaisten ympärillä – ”Karkottaa Suomesta yritykset ja teollisuuden”
Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen patistaa hallitusta tuomaan esille ratkaisuja, joilla kestävyysvaje tukitaan ja talous saadaan taas nousuun ilman, että samalla elinkeinoelämä, työllisyys ja peruspalvelut kärsivät enempää. – Samalla on kiinnitettävä huomiota suomalaisten hyvinvointiin, Juvonen sanoi eilen Ylen A-Talkissa.
Pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen puoliväliriihi on edennyt töksähdellen johtuen yhteisten näkemysten puutteesta tai paremminkin sellaisten kaikille kelpaavien keinojen puutteesta, joiden avulla tavoitteisiin ja ratkaisuihin päästään. Myöhään torstai-iltana neuvottelutilanne oli edelleen avoinna, keskeisesti työllisyys- ja talouskysymyksiin liittyen.
Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen patistaa kuitenkin hallitusta tuomaan esille ratkaisuja, joilla koronavuoden jälkeen Suomen talous saadaan nousuun.
– Kehysriihen tärkein tehtävä olisi nyt löytää vastaukset siihen, miten Suomen kestävyysvaje tukitaan ja millä tavalla talous saadaan taas nousuun ilman, että samalla elinkeinoelämä, työllisyys ja peruspalvelut kärsivät enempää. Samalla on kiinnitettävä huomiota suomalaisten hyvinvointiin, Juvonen sanoi eilen Ylen A-Talkissa.
Juvonen arvioi, että myös yleinen poliittinen tilanne ja puoluekannatukset kasaavat painetta kehysriihessä.
– Selvästi kaikesta huomaa hallituksen ristivedon, ja varmasti tulevat kuntavaalit myös vaikuttavat taustalla. Toivottavasti uusilla gallupeilla ei kuitenkaan ole vaikutusta kehysriihen ratkaisuihin.
Menokuri ei maistu vasemmistolle
Kehysriihen tilanteesta keskustelemassa olivat myös hallituspuolueiden kansanedustajat Antti Kurvinen (kesk.) ja Matias Mäkynen (sd.) sekä oppositiota edustanut kokoomuksen Elina Lepomäki. Lepomäki vaati hallitukselta erityisesti rakenteellisia uudistuksia, ja menokuria, jotka tunnetusti maistuvat huonosti SDP:lle ja etenkin vasemmistoliitolle.
Pääministeri Marin on esittänyt ensi vuoden kehystason, eli menokaton nostoa vajaalla miljardilla eurolla. Mäkynen vetosi A-Talkissa koronatilanteeseen ja esitti, että Suomen taloustilanne paranee talouskasvulla. Lepomäki huomautti, että hallitus oli lisännyt velanottoa jo kauan ennen koronaa.
Kurvisen mukaan Säätytalolla neuvotellaan nimenomaan siitä, että hallitus toteuttaa sellaisia työllisyystoimia, jotka tuovat lisää rahaa julkiseen talouteen, eikä ”tempputyöpaikkoja”.
Nuoret tarvitsevat työtä ja toivoa paremmasta
Julkisen talouden vahvistamiseksi yksi tehokkaimpia toimia on työllisyyden lisääminen. Pääministeri Marin on äskettäin esittänyt jopa tavoitteita 80 000 uudesta työllisestä. Eri asia kuitenkin on, vahvistaisivatko Marinin ajattelemat uudet työpaikat talouskasvua ja kertyisikö niistä valtion tarvitsemia verotuloja.
Juvonen ei pidä hallituksen tavoitteita uskottavana.
– Uskottavuuden puute liittyy siihen, kun katsotaan, miten aiemmin on toimittu. Perussuomalaiset kuitenkin yhtyy siihen, että työpaikkoja on oikeasti luotava ja julkista taloutta tasapainotettava. Samalla velan määrää on vähennettävä.
Perussuomalaisille on tärkeää paitsi se, että ihmisillä on työtä, myös ostovoimaa. Perussuomalaiset esittääkin ostovoiman vahvistamista työn verotusta laskemalla ja verokiilaa pienentämällä.
– Veroja siis alemmas ja raha kiertämään. Jos ihminen joutuu laskemaan, onko varaa pieniin ostoksiin, kuten kahvikupilliseen, niin ei sillä nosteta Suomen taloutta eikä luoda työpaikkoja, Juvonen sanoo.
Hän nostaa esille erityisesti nuorten vaikean aseman työmarkkinoilla. Juvonen korostaa, että nuorten työllistäminen on erittäin tärkeää, ja siihen on löydettävissä myös luovia ratkaisuja: Juvonen on esimerkiksi itse tehnyt Espoon valtuustossa aloitteen, jonka mukaan kotitaloudet voisivat työllistää nuoria muun muassa kesäsetelin kautta.
– Työllistämisellä voimme samalla myös luoda toivoa ihmisille, ja varsinkin nuoret sitä nyt tarvitsevat.
Ilmastotoimet heikentävät kilpailukykyä
Hallituksen veronkiristykset ja kunnianhimoiset ilmastotoimet heikentävät yritysten kilpailukykyä ja ovat osaltaan ajamassa teollisuutta ja työpaikkoja pois Suomesta. Viimeisimpänä Kemin veitsiluodon paperitehtaan alasajo, jonka seurauksena katoaa yli 600 työpaikkaa.
Juvonen sanoi, että Veitsiluodon tehtaan tilanne ja työttömäksi jäävien tilanne tuntuu kauhealta.
– Hallituksella on nyt paljon mietittävää. Kunnianhimoinen ilmastopolitiikka ja hiilineutraaliustavoitteet kiristävät silmukkaa suomalaisten ympärillä, Juvonen sanoi ja viittasi samalla hallituksen tavoitteeseen saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2035 mennessä.
– Tämä karkottaa Suomesta yritykset ja teollisuuden. Muissa Euroopan maissa tavoitteet on asetettu kauemmaksi, Miksi näin, Juvonen ihmetteli.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Veitsiluodon tehdas Matias Mäkynen ilmastotoimet Antti Kurvinen ostovoima suomalaiset Puoliväliriihi Yritykset Julkinen talous Kemi Sanna Marin Elina Lepomäki Kestävyysvaje Arja Juvonen hallitus työllisyys verotus Kilpailukyky Teollisuus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ranne: Hallituksen talouspolitiikkaan tarvitaan täyskäännös – ”Velkaelvytyksen sijaan välttämättömät elvytystoimet toteutettava työn verotusta ja verokiilaa pienentämällä”

Perussuomalaiset vaatii hallitukselta: Kansalaisten ostovoimaa ja yritysten kilpailukykyä parannettava – ilmastotavoitteet laskettava muiden EU-maiden tasolle

Halla-aho Veitsiluodon tehtaan sulkemispäätöksestä: Taivastelu ja sympatiat eivät pelasta suomalaista vientiteollisuutta – ilmastopolitiikassa tarvitaan täyskäännös

Halla-aho: Hallituksesta lähtemisellä uhkaileva keskusta on jo lopun ajan tunnelmissa – ”Jokainen irti lähtevä hillotolppa pyritään ulosmittaamaan, kun vielä ehditään”

Juvonen haluaa eduskuntaan selkokielisen kyselytunnin: ”Jokainen voi harjaantua puhumaan myös selkokielellä”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Jengipomon pidätys Turkissa enteilee huumemarkkinoiden uusjakoa Pohjolassa – valtatyhjiö täytetään tavalla tai toisella
Rikollispomon pidätys Turkissa johtaa valtatyhjiöön Pohjoismaiden ja ennen kaikkea Ruotsin huumekaupassa. Myös kilpailevan jengin johtaja on maanpaossa, joten järjestäytyneen rikollisuuden mannerlaatat ovat liikkeessä. Tyhjiöillä on tapana täyttyä, tavalla tai toisella.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.

Antikainen: Hovioikeus tuomitsi HS-toimittajat maanpetosrikoksesta – mutta kuinka paljon salaisuuksia ehti vuotaa?
Helsingin Sanomien toimittajien teot eivät jättäneet tulkinnanvaraa niiden vakavuuden suhteen, perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen kirjoittaa.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää