Mitä pidempään haihattelemme maailman kunnianhimoisimman ilmastopolitiikan parissa, sitä pahempaan kriisiin ajamme Suomen, perussuomalaisten työmies Matti Putkonen sanoi maanantain tuumaustunnilla.

Pääministeri Sanna Marinin hallituksen tavoitteena on ennennäkemättömän kunnianhimoiset ilmastotoimet, joiden osana hallitus pyrkii ”luomaan polun” hiilineutraaliin Suomeen vuoteen 2035 mennessä. Harvemmin on pohdittu, mitä tämä tarkoittaa tavan kansalaisen elämän kannalta.

Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen kuitenkin muistuttaa, että maailman kunnianhimoisin ilmastopolitiikka tarkoittaa lopulta sitä, että tavallisilta suomalaisilta loppuvat rahat.

– Hallitus valehtelee väittäessään, että nykyistä elintasoamme olisi muka mahdollista ylläpitää, mutta jotenkin kestävämmin. On pelkkää haihattelua uskotella, että syntyy vihreää kasvua sekä kaikkea muuta hyvää ja samaan aikaan voidaan siirtyä fossiilisesta maailmasta uusiutuvaan. Tämä perustuu harhaan. Siihen, että luulemme asioiden olevan paremmalla tolalla kuin ne todellisuudessa ovat.

– Kun joku lupaa parempaa halvemmalla, niin silloin pitää hälytyskellojen soida. Haluamme uusiutuvaa energiaa, mutta harva meistä on valmis tinkimään elintasostaan tai maksamaan olennaisesti korkeampia hintoja, Putkonen muistuttaa.

Kokemattomuus ja ylimielisyys näkyvät

Putkosen mukaan Suomen hallituksen ei kannattaisi vetää lukuja hatusta, ennen kuin se osaa laskea ne luotettavasti ja nopeasti.

– Hallitus syyllistyy ylimielisyyteen, kokematon päättäjä ei pysty vetämään hatusta laadukkaita päätöksiä. Hallitusohjelma ei mahdollista ratkaista samaan aikaan tavallisen suomalaisen rahapulaa, hiilidioksidin vähentämistä ja energiaomavaraisuuden turvaamista, työmies Putkonen sanoo.

Viherpolitrukit ulos Sitrasta

Putkonen katsoo, että puolueettomat tutkimuslaitokset, kuten VTV, VTT ja Sitra ovat luisuneet pelkiksi hallituksen pelinappuloiksi, jotka julistavat yhtä totuutta puolueettomuuden naamari kasvoillaan. Samalla hallituksen linjaa on väitetty totuudenvastaisesti ”ainoaksi vaihtoehdoksi”.

Putkonen katsoo, että jos tutkimuslaitokset olisivat aidosti puolueettomia, niiden pitäisi kieltojen ja rajoitusten sijasta hakea vaihtoehtoisia toimia, joilla haettaisiin kustannuksiltaan tehokkaampia ja pysyviä päästöjen vähennyksiä.

– Suomalaisen teollisuuden kustannuskilpailukyky pitää varmistaa. Perheiden ostovoimaa pitää parantaa laskemalla reippaasti sähköveroa ja alentamalla siirtomaksuja. Suomalaisten oikeus ajaa omalla autolla nykyistä huomattavasti halvemmilla polttoaineen hinnoilla pitää palauttaa.

– On valitettavaa, että Suomen itsenäisyyden rahastosta Sitrasta on tullut osa punavihreää propagandakoneistoa. Eduskunnan on täytettävä velvollisuutensa ja putsattava politrukit Sitrasta. Ainoastaan näin palautetaan usko Sitran riippumattomuuteen, Putkonen sanoo.

Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku

Putkonen muistuttaa, että yhteisten asioiden hoitamisessa ikävien tosiasioiden tunnistaminen ja tunnustaminen on viisauden alku.

– Silloin kun tosiasiat ovat ikäviä, niille on joko tehtävä jotain tai ne on hyväksyttävä. Valitettavasti hallitukselle tosiasioiden tunnustaminen vaikuttaa mahdottomalta. Lieneekö syy siinä, että hallituksessa ei ymmärretä tosiasioita? Vai eikö ymmärretä mitä on vastassamme? Mitä nopeammin myönnämme virheemme, sitä nopeammin voimme korjata ne.

SUOMEN UUTISET