Kansanedustaja Veikko Vallin (ps.) pohdiskelee mediajulkisuutta ja sopivuuden rajoja.

Vallin kirjoittaa:

Tony ”Viikinki” Halme sanoi minulle kerran, että ei pidä olla ”täydellinen” ihminen, jos haluaa suosituksi ja julkkikseksi. Mutta hän lisäsi, että pitää itse valita missä ja miten on epätäydellinen.

Julkisuuden henkilön pitää siis osata mokailla tai erottua harkitusti, jotta ihmiset kokevat hänet yhdeksi heistä, tavallisesta kansasta.
Siksi myöskin Sanna Marinin bailaaminen ja julkinen juopottelu on sekä paheksuttua että hyväksyttyä, riippuen keneltä kysytään.

Saattaa jopa olla, että tuo ensimmäinen kotivideo on tarkoituksella vuodettu julkisuuteen. Sillä pääsee globaalisti julkkikseksi. Ja siitä on hyötyä uran jatkovaiheissa.

Frank Sinatraa lainaten: ”on ihan sama mitä julkisuudessa kirjoitetaan, kunhan nimi on oikein.”

Ei se nyt ihan sama ole mitä kirjoitetaan mutta melkein.

Varsinkin Suomessa ryyppäämistä edelleen ihannoidaan, koska niin monet meistä sitä harrastavat. Ja yhä useampi kannattaa myös huumeiden vapauttamista, käyttöhuoneita ja niin edelleen. (Itse en kannata.)

On myös asioita, joissa johtajilla ja tavallisilla kansalaisilla on eri normit.

Jos naapurin Pena ottaa itseään 30 vuotta nuoremman vaimon, niin se ei kaikkien mielestä ole oikein sopivaa. ”Sehän on hänen oman lapsensa ikäinen”, sanotaan.

Mutta kun saman tekee tasavallan presidentti, niin siinä ei olekaan mitään kummallista vaan se on valtavan hienoa ja ihailtavaa.

Erottuminen ja epätäydellisyys pitää hallita, jos ammattiin kuuluu julkisuus ja kansansuosio.

Ihailemme mokailevia tai poikkeavasti käyttäytyviä julkisuuden henkilöitä – halusimme tai emme.

Koska meillä ei ole oikeita kuninkaallisia, niin täytyy tyytyä bile-prinsessoihin ja -prinsseihin.

SUOMEN UUTISET