VIDEO | Suomen Perusta -ajatuspajan aamuseminaarissa julkistettiin tänään siirtolaiskriisiin pureutuva pamfletti. Dosentti Arto Luukkanen (ps.), ajatuspajan toiminnanjohtaja Simo Grönroos ja kansanedustaja Simon Elo kävivät kirjan teemoja läpi Ostrobotnian kokoustilassa Helsingissä.

Arto Luukkanen pohti osuudessaan, toimiiko media Suomessa journalistisesti vai onko se valinnut perinteisen tehtävänsä sijaan kansalaiskasvattajan roolin.

Simo Grönroos (kuvassa alla) muistutti maahanmuuton kustannuksista ja vertaili usein siteerattua OECD:n tutkimusta Suomen Perustan keväällä teettämään tutkimukseen. Grönroos muistutti, että OECD niputti tutkimuksessaan kaikki maahanmuuttoryhmät yhteen, ja että tämä ei ole perusteltua.

simo_gronroos_oecd

Simon Elo esitti omassa osuudessaan konkreettisia keinoja pakolaistilanteen ratkaisemiseksi. Näitä olivat Schengen-alueen lakkauttaminen, rajavalvonnan tiukentaminen, palautusten lisääminen, Välimereltä tulevien pakolaisveneiden käännytys turvallisiin satamiin, pakolaisleirejä kriisialueille, liittouma Isis-järjestöä vastaan ja kansallisen maahanmuuttostrategian luonti.

Katso lyhyt videokooste ylläolevasta ikkunasta.

Kirja ladattavissa Suomen Perustan sivuilta (pdf, 1,5 Mb) >

Katso myös tilaisuuden videotallenne kokonaisuudessaan:

SUOMEN UUTISET