Lundin kaupungissa valtaa pitävät klaanit tiedottavat, että kaupungissa vallitsee jälleen rauha. Verirahat on maksettu ja rauha on solmittu klaanien välille, joten tavalliset ruotsalaiset voivat jälleen jatkaa elämäänsä rauhallisin mielin.

Suomen Uutiset kertoi Lundin yliopistokaupungissa Ruotsissa viime viikolla tapahtuneesta yhteenotosta, jossa kymmenet jengirikolliset hakkasivat toisiaan nyrkein ja pesäpallomailoin poliisin yrittäessä epätoivoisesti saada jengit erilleen. Jengiläisten aseistuksena oli myös veitsiä ja ampuma-aseita.

Kyse oli kahden maahanmuuttajataustaisen sukuklaanin välisistä tappeluista, joita käytiin eri puolilla kaupunkia. Useita henkilöitä vietiin joukkotappelujen seurauksena sairaalaan, ja tappelut jatkuivat vielä sairaalan ulkopuolellakin.

Viranomaiset pelkäsivät koston kierrettä

Viranomaiset olivat tietenkin hyvin huolestuneita tällaisesta laajamittaisesta väkivallasta muuten niin rauhallisessa yliopistokaupungissa. Maahanmuuttajaklaanien välisen koston kierteen pelättiin jatkuvan.

Mutta nyt kaikki on jälleen hyvin ja Lundissa vallitsee rauha. Klaanit tiedottavat päässeensä sopuun ja pahoittelevat joukkotappelujen ulkopuolisille aiheuttamaa häiriötä.

Kaksi miljoonaa kruunua verirahoina

Ensimmäisenä asiasta kertoi vapaa toimittaja Joakim Lamotte. Hänen haastattelemansa lähteen mukaan Gültekin klaani on sitoutunut maksamaan verirahana kaksi miljoonaa kruunua El-Zeinin klaanille, jotta klaanien välille saadaan rauha. Rahat maksetaan El-Zeinin klaanin päämiehelle.

Lamotte soitti asiasta Gültekin klaanin edustajalle, joka vahvisti, että rauha on solmittu. Hän ei kuitenkaan halunnut ottaa kantaa siihen, onko hänen klaaninsa joutunut maksamaan El-Zeinin klaanille verirahoja ja kuinka paljon.

– Se ei kuulu muille. Se on meidän välisemme asia, kommentoi Gültekin klaanin edustaja.

– Asiat on sovittu, eikä minun tarvitse kertoa miksi ja miten ne on sovittu. Se on meidän välillämme.

Ovatko viranomaiset menettäneet kontrollin?

Tutkiva toimittaja Joakim Lamotte kertoo soittaneensa myös Lundin poliisille kysyäkseen, onko poliisi tietoinen siitä, että rauha on solmittu. Lamotte kysyi poliisin näkemystä siihen, että tällaiset yhteenotot ratkaistaan verirahalla ilman että poliisia sekoitetaan asiaan. Onko tämä mahdollisesti osoitus siitä, että viranomaiset ovat menettäneet kontrollin Lundissa.

Lundin poliisin edustaja ei kuitenkaan halunnut kommentoida asiaa. Valtalehti Expressen vahvistaa, että rauha klaanien välillä on todellakin solmittu, joten poliisikin voi olla hetken rauhallisin mielin.

SUOMEN UUTISET