

LEHTIKUVA/KUVITUSKUVA
Koponen: Suomen kasvu Euroopan hitaimpien joukossa – investoinnit valuvat ulkomaille
Polttoaineiden hintojen raju nousu on puhuttanut suomalaisia kuluneiden viikkojen ajan. Nyt hallitus kaavailee biopolttoaineiden 30 prosentin sekoitevelvoitetta, joka tulee vääjäämättä nostamaan polttoaineiden hintoja entisestään. Perussuomalaisten kansanedustaja Ari Koponen on tuohtunut hallituksen kurjistavasta politiikasta.
– Suomen osuus liikenteen aiheuttamista kasvihuonepäästöistä on maailman mittapuulla vain 1,5 promillea. Hallitus on täysin vieraantunut ihmisten normaalista arjesta, kun katsotaan minkälaisia päätöksiä he ovat tekemässä. Polttoaineiden hintojen korotusten lisäksi pääkaupunkiseudulle suunnitellut ruuhkamaksut tulevat toteutuessaan nostamaan autoilevien työmatkalaisten vuosikustannuksia jopa tuhansilla euroilla, Ari Koponen ihmettelee.
Kustannusten nousu myrkkyä yrityksille
Hallituksen tulisi päätöksillään lisätä työssäkäynnin ja työn vastaanottamisen kannattavuutta, eikä päinvastoin. Liikenteen kustannuksien pitäminen maltillisella tasolla edistää myös elinkeinoelämän ja kotimaan matkailun positiivista työllisyysvaikutusta.
– Suomi elää viennistä, mutta sijaitsee 1 500 kilometrin päässä markkinasta. Suomessa tulisikin tehdä kaikki mahdolliset toimet kotimaisten yritysten hyväksi, jotta niillä olisi edes tasavertaiset mahdollisuudet käydä kauppaa.
– Valitettavasti poukkoilevat päätökset ja kustannusten nousu eivät tee Suomesta haluttua maata investoida. Tästä tuorein esimerkki on Nesteen miljardiluokan hankkeen toteutuminen Rotterdamissa Porvoon sijaan. Juuri investoinnit luovat perustan kestävälle taloudelle ja laittavat konkreettisesti rahan liikkeelle yhteiskunnassa. Tutkimuksessa maailman hitaimmin kasvaneista maista Euroopassa Suomen taakse jäivät vain Kreikka ja Italia. Maailmanlaajuisesti seitsemän maata maailman 141 valtiosta kasvoi hitaammin kuin Suomi. Nämä ovat faktoja, joihin on puututtava nyt, Koponen vaatii.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- polttoaineiden hinnankorotukset Neste Ari Koponen Investoinnit Yritykset Eurooppa Talouskasvu Suomi vientiteollisuus hallitus verotus Kilpailukyky
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


PS kyselytunnilla: Hallituksen politiikka on teollisuusvihamielistä

PS: Hallituksen ”kestävän kasvun ohjelma” tuo vain EU:n yhteisen velkavankeuden

Suomi on pudonnut muiden Pohjoismaiden kyydistä – ainoa, jonka BKT ei kasva, ”innovaatiokone on rikki”

Euroopan unioni siirtyy yhteiseen velkaan ja liittovaltion suuntaan – ”Puheet Suomen viennin elvyttämisestä EU-paketilla ovat pötyä”

Eduskunta ei ole vielä edes hyväksynyt EU-elvytyspakettia – vihreät ministerit ja valtiovarainministeri Vanhanen mehustelevat jo, miten rahat törsätään

Tavio: Miksi valtionyhtiö rakennuttaa lauttoja ulkomailla?
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Jussi Halla-aho: ”Onko minkään median toimituksessa yhtä paljon rikollisia kuin Hesarissa?”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho jakaa X-tilillään kurinpalautusta Helsingin Sanomille. Halla-aho osallistuu näin keskusteluun tuoreesta hovioikeuden tuomiosta kahdelle Helsingin Sanomien toimittajalle niin kutsutussa Viestikoekeskus-jutussa. Hovioikeus kovensi käräjäoikeuden aiempaa tuomiota.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Nyt tuli perussuomalaisten vastaus SDP:n Razmyarin leikkauslistoihin: ”Tätäkö tarkoittaa kaiken voi tehdä reilummin?”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Miko Bergbom tyrmää sosialidemokraattien varapuheenjohtaja Nasima Razmyarin esitykset maataloustukien leikkauksista sekä veronkorotukset listaamattomille yhtiöille.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

SU-Show #16: Suomessa on sananvapaus, mutta islamin arvostelija joutuu usein yhä vaientamisyritysten kohteeksi – onko suomalaisista tullut kulttuurisesti alistettu kansa?
Suomen Uutiset Show'n studiossa on tarjolla tällä kertaa suoraa puhetta sananvapauden todellisesta tilasta, kulttuurisesta alistamisesta sekä syistä ilmiön taustalla. Ajankohtaista aihetta pöyhivät Yhdysvaltojen historian ja kirkkohistorian dosentti, professori ja tutkija Markku Ruotsila sekä kansanedustaja Kaisa Garedew.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.