
LEHTIKUVA
Koskela: Miten hallitus aikoo turvata metsäteollisuuden toimintaedellytykset?
Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Koskela on jättänyt kirjallisen kysymyksen suomalaisen metsäteollisuuden toimintaedellytysten turvaamisesta.
– Maailmanpoliittisen tilanteen takia on tullut välttämättömäksi, että Suomi katkaisee vuosien saatossa aina vain merkittävämmäksi muodostuneen energiariippuvuutensa Venäjään. Suomi on yksi eniten Venäjän energiasta riippuvaisista EU-maista. Suomi tuo ison osuuden käyttämästään uraanista, öljystä ja maakaasusta itärajan takaa. Venäjältä tuodaan myös paljon puuta. Tuontihakkeen määrä on lisääntynyt samaan aikaan, kun esimerkiksi turvetuotantoa on ajettu alas, Jari Koskela kirjoittaa
Turvetta ja puupolttoaineita
Koskelan mielestä energiaomavaraisuutta nostettaessa on käytettävä niitä resursseja, joita Suomella on käytössä. Tällä hetkellä se tarkoittaa turvautumista Suomen laajoihin turvealueisiin ja metsiin.
– Samalla kun kotimaisia puupolttoaineita pitää ainakin tässä hetkessä lisätä, on EU:ssa monia suunnitelmia, jotka toteutuessaan rajoittavat suomalaisten metsien käyttöä. Sekä kestävän rahoituksen taksonomiaesitys että LULUCF-asetus asettaisivat Suomen metsäteollisuudelle suuria rajoitteita, Koskela huomauttaa.
Toimintaympäristö turvattava
EU:n asetuksissa isoksi ongelmaksi muodostuu niin sanottu merkittävän haitan välttämisen periaate (DNSH). Merkittävää haittaa ei ole selkeästi määritelty, joten on uhka, että mikä tahansa metsiin liittyvä toiminta aiheuttaa valituskierteen. Metsäteollisuutta rajoittavat lisäksi kansallisella tasolla uusi ilmastolaki sekä luonnonsuojelulaki.
– Miten hallitus aikoo turvata puupolttoaineiden saannin tilanteessa, jossa Venäjä-riippuvuutta vähennetään ja kotimaista puuta tarvitaan enemmän? Miten hallitus aikoo turvata metsäteollisuuden toimintaympäristön tilanteessa, jossa tätä toimintaympäristöä rajoittavat niin uudet kansalliset lait kuin Euroopan unionissa suunnitteilla olevat metsien käyttöä rajoittavat asetuksetkin? Entä miten varmistetaan se, että metsänomistajien oikeuksia ei tulla kaventamaan ja päätökset metsäpolitiikasta tehdään kansallisella tasolla, Koskela kysyy hallitukselta.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Huhtasaari: Aikooko EU-komissio antaa edes tilapäisiä helpotuksia turpeen käytölle?

EU-komissiolta ehdotus metsäkadon pysäyttämiseksi – ympäristövaliokunnan perussuomalaiset: Vaarallista Suomen metsäteollisuudelle

Hallitus suunnittelee taas uusia ilmastorasitteita – Purra: ”Miksi ette tässäkään tilanteessa voi luopua kustannuksia lisäävistä toimista?”

Purra: Saksa korjaa energiapolitiikkansa virheitä, Suomikin pystyy siihen

Perussuomalaiset: Hallituksen esitys uudeksi ilmastolaiksi on susi jo syntyessään

Hollantilainen EU-komissaari alkoi opastaa Hakkaraista metsien käytöstä – kuittasi takaisin: ”Neuvommeko me suomalaiset teitä tulppaanin kasvatuksessa?”

Reijonen vaatii metsänomistajien hankintahakkuun verovapauden nostoa: ”Verovapauden kiintiön nostaminen toisi ansaintamielessä helpotusta myös maatalousyrittäjille”

Ulkomaiset rahastot haalivat suomalaisten metsiä – Tynkkynen: ”Metsät siirtyvät pienomistajilta kasvottomille rahastoille”

Huhtasaari pettyi EU:n kolmikantaneuvottelujen lopputulokseen: Suomelle kallista vihreyttä
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Antikainen: Kuvitelkaa demarien Nasima Razmyar sisäministerinä – rajat auki, suut kiinni ja lisää turvapaikanhakijoita suomalaisten elätettäväksi
Pääministeripuolueena SDP:n ja Nasima Razmyarin toimintalinja olisi selvä: vihapuheesta vankilaan – mutta laittomasta maassaoleskelusta palkinto. Suomalaisille rajat sananvapauteen – mutta ei rajoja maahanmuutolle. Ja jos kritisoisit Razmyaria, joutuisit maksamaan kunnianloukkauksesta korvauksia, kansanedustaja Sanna Antikainen varoittaa.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Tukala helle jatkuu – Ministeri Kaisa Juuso: ”Viilennyksestä on nyt huolehdittava erityisesti vanhusten asumisyksiköissä”
Kotien lisäksi sisätilojen viileydestä on huolehdittava sosiaali- ja terveydenhuollon hoitolaitoksissa sekä asumisyksiköissä, joissa hoidetaan kuumuuden vaikutuksille herkkiin väestöryhmiin kuuluvia, painottaa sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso.

AKT-pamppu Ismo Kokon mielestä bussiliikenne pysähtyisi ilman maahanmuuttajia – PS:n Grönroosilta tyly kuitti: ”AKT:n kaverilla kysynnän ja tarjonnan perusasiat hukassa”
Perussuomalaisten 3. varapuheenjohtaja Simo Grönroos selventää mamutusta komppaavalle ay-pomo Ismo Kokolle, että toki Suomessa bussit liikkuisivat aivan hyvin myös ilman maahanmuuttajia, tällöin vain kuljettajien palkat olisivat hieman korkeammat kuin nyt.

Päivän pointti: Toksinen vallankäyttö, toiminnan ristiriitaisuudet ja kasvava tyytymättömyys Pride-liikkeen sisällä herättävät pohtimaan, joko Pride-aikakausi on tullut päätökseensä

Hallitus selvittää maahanmuuttajien arvot: ”Lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”
Maahanmuutto- ja integraatiopolitiikan pitää perustus tosiasioihin, ei näppituntumaan saatikka oletuksiin. Näin ajattelee tuore opetus- ja integraatioministeri Simona Mohamsson (ent. Mohammad). Yhteiset tasavertaisuuteen perustuvat arvot on hyväksyttävä, sillä ”lupa asua Ruotsissa ei kuulu ihmisoikeuksiin”.

Ranska avaamassa ovea uusille tulijoille – pelkkä palestiinalaisuus riittää nyt turvapaikan perusteeksi
Ranska on päättänyt myöntää turvapaikkoja Gazan palestiinalaisille. Tie EU:n alueelle on nyt periaatteessa auki kahdelle miljoonalle uudelle pakolaiselle. Päätökseen on reagoitu voimakkaasti, sillä se voi johtaa pakolaistulvaan ja Hamasin terrroristien ujuttautumiseen Euroopan ytimeen.