Perussuomalaisten europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen kertoi perussuomalaisten puolueneuvoston kokouksessa erikoisia esimerkkejä poliittisesta ohjauksesta EU-parlamentin ENVI-ympäristövaliokunnassa.

ENVI on käsitellyt suurimman osan EU:n ilmasto- ja energiapolitiikan valmiuspaketista, joka julkaistiin pääosin viime kesänä yli kymmenen komission säädösesityksen muodossa.

Hakkarainen kertoo, että valiokunnassa on tehty useita raportteja, joiden päätöksissä on menty ilmastokunnianhimossa vielä komission esityksiäkin pidemmälle.

– Pakkoa ja byrokratiaa on siis lisätty ja julistettu vihreän siirtymän ihmettä. Raportit eivät juuri noteeraa kansallista toimivaltaa ja budjettivaltaa, saati sitten tavallisten kansalaisten maksukykyä. Pähkähullu ajatus on, että muu maailma seuraa EU:n esimerkkiä ja heikentää vastaavasti kilpailukykyä.

Komission johtajaa vedätetään

Hakkarainen kertoo, että Euroopan komission varapuheenjohtaja, hollantilainen Frans Timmermans on valiokunnan ykkösasiantuntija.

– Timmermans on ollut komissiossa pitkään. Kun komission johtajaksi tuli uutena Ursula von der Leyen, Timmerman ryhtyi heti vedättämään komission uutta johtajaa niin paljon kuin vain pystyy.

Hakkaraisen mukaan von der Leyen toimii komissiossa juuri niin kuin Timmermans sanoo.

– ENVI-valiokuntamme tekemiset ovat pitkälti Timmermansin peukalon alla. Kaikki äänestävät Timmermansin ohjeiden mukaan. Senhän tietää, miten siinä käy.

Suomalaiset osaavat hoitaa metsänsä

Hakkarainen sanoo ojentaneensa innokasta komissaaria, ettei tämän tarvitse jakaa suomalaisille neuvoja metsänhoidossa ja metsän käytössä. Hakkarainen myös kuittasi takaisin komissaarille kysymyksellä:

– Kysyin, olemmeko me suomalaiset koskaan neuvoneet hollantilaisia tulppaanin kasvatuksessa. Me emme osaa sitä. Te osaatte kuitenkin mielestänne neuvoa suomalaisille, kuinka metsiä tulisi hoitaa ja käyttää.

SUOMEN UUTISET