Helsinkiläisissä lehdissä on viime päivinä kummasteltu sitä, voiko taloyhtiö todella kieltää ulkona grillaamisen tai lasten pihaleikit. Helsingin perussuomalaiset kysyy, onko todella tarkoitus eristää lapset neljän seinän sisälle.

Keskustelu lähti käyntiin Helsingin Uutisten jutusta, jossa kerrottiin vuokrataloyhtiöiden ankarista pihagrillaamista koskevista säännöistä. Jutun mukaan pihagrillaus voisi teoriassa johtaa jopa häätöön.

Metro-lehden lukija Tiia Tiainen puolestaan kirjoitti taloyhtiöstä, jossa ensin kiellettiin lasten pallopelit, seuraavaksi lätkäistiin kello 18:00 jälkeinen leikkikielto ja lopulta todettiin, ettei yhtiön alueella saa leikkiä lainkaan.

Helsingin perussuomalaiset ärähtivät asiasta.

– Emme halua, että niin sanotut ammattivalittajat löytävät tuekseen aina jonkun pykälän, johon he voivat vedota, yhdistykset puuhamiehet Markku Saarikangas ja Erkki Saarinen kirjoittivat tiedotteessaan.

– Lasten pihalla leikkimiskielto on pöyristyttävä. Elämisestä ja olemisesta tulee aina jonkin verran ääntä ja myös grillauksesta tuoksuja, ihan samoin kuin pakokaasuja liikenteestä. Ne kuuluvat elämään.

Perussuomalaisilta ei heru ymmärrystä Helsingin kaupunginvaltuustolle, joka edesauttaa kiusantekonormien tehtailua.

– Helsingin valtuustohan näitä normeja tehtailee, tai ainakin siunaavat ne, joten katsokaa, keitä siellä istuu. Haluamme Helsingistä eloisan, vilkkaan ja yhteisöllisen kaupungin, jossa on tilaa olla, elää ja hengittää.

SUOMEN UUTISET