Laura Huhtasaari vahvistaa kolmatta sijaansa presidentinvaaleissa, kun äänten laskenta sunnuntai-iltana etenee. Iltayhdeksältä Lauralla on ennusteen mukaan 6,8 prosentin osuus annetuista äänistä, eli reilusti enemmän kuin molempien vasemmistopuolueiden presidenttiehdokkailla yhteensä. Sdp:n Tuula Haataisen ennustettu osuus on 3,2 prosenttia ja vasemmistoliiton Merja Kyllösen osuus 3,0 prosenttia äänistä.

Huhtasaaren takana neljännellä sijalla on tällä hetkellä kansanliikkeen ehdokas Paavo Väyrynen 6,1 prosentin osuudella äänistä.

Laura Huhtasaaren nousu Suomen politiikan huipulle on ollut rakettimaisen nopea. Vaikka hän on vasta ensimmäisen kauden kansanedustaja, hän on menestynyt erinomaisesti ensimmäisissä presidentinvaaleissaan jättäen taakseen muun muassa pääministeripuolue keskustan ehdokkaan, entisen pääministerin Matti Vanhasen.

Huhtasaaren nousu alkoi vuoden 2011 eduskuntavaaleista, jossa hän nousi laajasti tunnetuksi. Jo seuraavana vuonna hänet valittiin Porin kaupunginvaltuustoon.

Eduskuntaan Laura pääsi jo toisella yrittämällään vuoden 2015 vaaleissa. Viime kevään kuntavaaleissa Huhtasaari uusi valtuustopaikkansa saaden Porissa kaikkien aikojen suurimman äänisaaliin.

SUOMEN UUTISET