Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) kiittelee hallituksen päätöstä päivähoitomaksujen laskemisesta.

– Hallitukselta on erinomainen päätös laskea pieni- ja keskituloisten päivähoitomaksuja vielä lisää. Tämä on oikea tapa kannustaa äitejä töihin, ei päivähoitomaksujen poistaminen hyvätuloisilta, kuten useat puolueet ovat ehdottaneet, Huhtasaari toteaa.

Perussuomalaiset neuvotteli jo hallituksen alkutaipaleella helpotuksia kaikista pienituloisimpien päivähoitomaksuihin, ja osalta maksut poistuivat kokonaan. Nyt maksuttomuuden piiriin tulee lähes 7000 perhettä.

– Perussuomalaiset olisivat jo alun perin olleet valmiita lisäämään päivähoitomaksujen progressiota eli pienituloiset maksaisivat vähemmän tai ei ollenkaan, suurituloisilla voisi olla varaa maksaa enemmänkin. Nyt saavutettu tulos on muutos oikeaan suuntaan.

Hallitus ei tee muutoksia kotihoidontukeen tai perhevapaisiin. Perussuomalaiset ovat tyytyväisiä nykyjärjestelmään.

– Mielestämme perhevapaat toimivat nykyisellään. Vanhemmat voivat valita kotihoidon tai päivähoidon tilanteensa mukaan. Samoin on mahdollista päättää, kumpi vanhemmista hoitaa lapsia kotona perhevapaalla, Huhtasaari painottaa.

– Saksa ja Sveitsi ovat maailman kilpailukykyisimpiä maita. Molemmissa on vahva kotiäitikulttuuri. Muutama päivä sitten julkaistiin tieto, että Suomen ja Ruotsin välillä ei ole suurta eroa naisten työllisyydessä. Suomen kilpailukyky ei voi olla kiinni pelkästään nuorten naisten suuremmasta työpanoksesta. Tärkeämpää olisi pohtia keinoja yli 50-vuotiaiden naisten ja miesten työllisyyden parantamiseksi. Siinä meillä on todellinen ongelma, Huhtasaari pohtii.

SUOMEN UUTISET