Eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoontuivat tänään musertavan julkisen paineen alla arvoimaan, mitä käsiin räjähtäneelle seksuaalirikosepidemialle pitäisi tehdä. Ryhmänjohtajat saivat sovittua tiukennuksista, mutta ovatko ne riittäviä? Perussuomalaisten ryhmyri Leena Meri kertoo.

– Oikeaan suuntaan mentiin tänään eduskunnassa ryhmänjohtajien kokouksessa koskien seksuaalirikosaaltoa – mutta oleellisia uusia esityksiä ei saatu, mikä ei sinänsä ole perussuomalaisille yllätys, Meri tiivistää.

– Ryhmänjohtajat linjasivat, että kohennuksia tulee rikosasteikon ylä- ja alapäihin koskien seksuaalirikoksia. Rangaistukset siis kovenevat. Kansalaisuuden voi menettää vakavien rikosten vuoksi ja poliisi saa lisää työkaluja näiden rikosten selvittämiseen. Lisäksi turvapaikan hakijat todella velvoitetaan tapaamisiin, joissa selvitetään Suomen lainsäädäntöä ja kulttuuria eli miten täällä pitää käyttäytyä.

Nämä olivat kiristyksiä oikeaan suuntaan, mutta perussuomalaisten esitykset kielteisen turvapaikan saaneiden ja laittomasti maassa olevien säilöönotosta eivät saanut kannatusta.

Meren mukaan nämä olivat kiristyksiä oikeaan suuntaan, mutta perussuomalaisten esitykset kielteisen turvapaikan saaneiden ja laittomasti maassa olevien säilöönotosta eivät saanut kannatusta.

– Puuttumaan jäi myös se, että turvallisista maista meille tulee jatkuvasti turvapaikanhakijoita.

Hallitus on varautunut 4000 uuteen turvapaikkahakemukseen vuoden 2019 aikana.

Paljon muitakin tiukennuksia olemme esittäneet jo vuosia. Kansalaisuuden saamisen edellytysten kiristyksiä 10 vuoteen, oleskelulupien pituuden lyhentämistä ja peruuttamista tilanteen vaatiessa.

Meren mukaan tulijat pitäisi käännyttää jo rajalla – eikä ryhtyä pyörittämään hakemusrumbaa kaikkine lieveilmiöineen.

– Paljon muitakin tiukennuksia olemme esittäneet jo vuosia. Kansalaisuuden saamisen edellytysten kiristyksiä 10 vuoteen, oleskelulupien pituuden lyhentämistä ja peruuttamista tilanteen vaatiessa.

– Vaadimme myös ajankohtaiskeskustelua eduskuntasalissa, jotta myös kansalaiset saisivat kuulla valmistelusta ja näkemyksistä. Saa nähdä tuleeko sitäkään.

– Keskustelu jatkuu kuitenkin seuraavina päivinä. Pysyyhän kuulolla, Meri päättää.

SUOMEN UUTISET

Tagit