Perussuomalaiset vaativat tänään suullisella kyselytunnilla tuntuvia kiristyksiä seksuaalirikosten minimirangaistuksiin. Lisäksi perussuomalaiset esittivät, että törkeistä ja toistuneista seksuaalirikoksista syytetyt eivät odota oikeudenkäyntiä koskaan vapaana ja että törkeistä seksuaalirikoksista saadut ehdottomat tuomiot kärsitään vankeudessa täysimääräisesti.

Perussuomalaisten kansanedustaja Veijo Niemi viittasi kysymyksessään tuoreeseen julkisuudessa olleeseen oikeustapaukseen, jossa käsiteltiin laaja pedofiilirinkiä, joka on hyväksikäyttänyt lapsia törkeällä tavalla.

Tapauksessa kaksi pedofiilirinkiin kuulunutta miestä saivat Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudelta tuomiot muun muassa törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä. Tuomio oli molemmille vuosi ja kahdeksan kuukautta ehdotonta vankeutta. Tuomiolla ole vielä lainvoimaa.

– Perussuomalaiset ajavat törkeimpien rikosten aivan liian kevyisiin rangaistuksiin koventamista. Kysymykseni kuuluukin, aikooko hallitus esittää seksuaalirikosten minimirangaistusten korottamista, kun nyt rikoslakia uudistetaan seksuaalirikosten osalta?

Korulauseista tekoihin

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) vastasi, että seksuaalirikoslainsäädännön kokonaisuudistus on käynnissä. Henrikssonin mukaan juuri lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten rangaistuksia tulisi kiristää.

Niemi kuitenkin huomautti, että vastaavia korulauseita on kuultu Suomessa vuosikaudet, mutta tuomiot ovat pysyneet matalina.

– Me perussuomalaiset vaadimme, että yksi: seksuaalirikosten vähimmäisrangaistuksia kiristetään tuntuvasti ja kaksi: törkeistä ja toistuneista seksuaalirikoksista syytetyt eivät odota oikeudenkäyntiä vapaana ja kolme: että törkeistä seksuaalirikoksista saadut tuomiot istutaan täysimääräisesti.

Ääni kellossa muuttunut

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Riikka Purra sanoi olevansa iloinen, jos rangaistusasteikolle ollaan jotain tekemässä. Hän kuitenkin muistutti, että hallituksen riveistä on myös sanottu, ettei rangaistusten pituudella ole juuri merkitystä.

– Kun puhuimme täällä suostumusperusteisesta raiskauslainsäädännöstä, niin täällä liberaalin rangaistuspolitiikan ja itseään feministeiksi itsensä määrittävien suunnalta kuultiin, ettei rangaistuksilla ole juurikaan väliä.

SUOMEN UUTISET