Tänään eduskunnan ajankohtaiskeskustelussa keskustellaan ilmastoteemasta, joka on toki Suomessa ja maailmanlaajuisesti tärkeä, mutta mielestäni tämä Oulun ja Suomen seksuaalirikollisuuden tilanne olisi pitänyt tuoda keskusteltavaksi ennen ilmastokeskustelua, kritisoi perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen.

– Hallituksella tulisi olla pelisilmää ja tunneälyä reagoida myös akuutteihin ja välittömästi käsittelyä vaativiin asioihin. Nyt pelisilmä on pettänyt.

Tietoa pitää jakaa, ei pantata

Juvonen sanoo kansan janoavan lisätietoa Oulun tapaukseen liittyen ja siihen, mitä kaikkia toimia hallitus aikoo ryhtyä tekemään, jotta seksuaalirikollisuuden aalto saadaan pysäytettyä.

– Tietoa pitää jakaa eikä pantata. Mitä todellisuudessa on tulossa, missä aikataulussa ja onko toimilla vaikuttavuutta, myös kansanedustajien tulee saada tietää kaikki tuo ja päästä kommentoimaan asioita, Juvonen vaatii.

– Nyt vaikuttaa siltä, että hallitus haluaa vetäytyä omiin kopperoihinsa käymään läpi tätä Suomen järkyttävää tilannetta ja tulevia toimenpiteitä, joilla asiat korjataan. Hallituksen olisi pitänyt jo kiireen vilkkaa ilmoittaa, että se järjestää tästä Suomen kansaa koskettavasta asiasta akuutin ajankohtaiskeskustelun tai pääministerin ilmoituksen, jossa se kertoo kaikki mahdolliset valmisteilla olevat toimenpiteet ja keinot, joilla tilanne saadaan rauhoittumaan ja kuntoon.

Pahoittelut eivät nyt auta

Perussuomalaisten ryhmästä on vaadittu näitä molempia.

– On todellakin outoa, että muista oppositioryhmistä ei ole vaadittu ajankohtaiskeskustelua tai pääministerin ilmoitusta tähän asiaan. Ei voi olla niin, että asiat lakaistaan maton alle ja kuin pelätään niistä syntyvää keskustelua.

– Suomen hallitus on Suomen kansalla töissä. Nyt tarvitaan otteita ja tarttumista, eikä vaan pahoitteluja ja pöyristymistä. Tämä asia on tuotava eduskunnan täysistuntoon avoimeen ajankohtaiskeskusteluun, Juvonen vaatii.

Kansan usko viranomaisiin horjuu

Juvonen painottaa, ettei kyseessä ole mikään vähäpätöinen asia.

– Suomen kansasta alkaa tuntumaan sille, että tilanne ei ole enää viranomaisten hallussa tai että asioista ei haluta puhua. Tämä on todellakin huolestuttavaa, Juvonen sanoo.

– Voimme toki myös hifistellä ja hienostella myös näillä termeillä, mikäli perussuomalaisten ryhmästä tullut vaatimus keskustelualoitteesta tai pääministerin ilmoituksesta ei kelpaa. Tuokoon hallitus sitten ihan omatoimisesti eduskunnalle selonteon tai tiedonannon tästä asiasta.

SUOMEN UUTISET