Laura Huhtasaari tykitti suorat sanat Suomessa vierailleen brittitoimittaja Katie Hopkinsin haastattelussa. – Vain perussuomalaiset haluavat suojella ihmisiä ja edistää kansallista turvallisuutta. Vanhojen puolueiden poliitikot eivät ole valmiita tekemään sitä. Nyt kun vaalit ovat tulossa, nämä poliitikot pyrkivät näyttämään huolestuneilta, mutta siihen halpaan ei kenenkään pitäisi mennä.

Tunnettu brittitoimittaja Katie Hopkins on parhaillaan vierailulla Suomessa raportoimassa Oulun seksuaalirikoksista. Tänään Hopkins haastatteli perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaarta Helsingissä.

Hopkins otti puheeksi, kuinka tasavallan presidentti ja pääministeri ovat kommentoineet Suomea järkyttäneistä, alaikäisiin kohdistuneista Oulun seksuaalirikosten sarjasta. Huhtasaari totesi, että Suomessa on sama maahanmuutto-ongelma kuin muuallakin Euroopassa.

– Valitettavasti poliitikot ovat tähän saakka sulkeneet siltä silmänsä. Vain kansalaisaktivismin ansiosta olemme saaneet tietää maassamme toimineista grooming-jengeistä. Puolueet ovat tosin tänään pitäneet salaisia kokouksia siitä, mitä tälle ongelmalle pitäisi tehdä ja minkä pitäisi muuttua, eli vasta nyt puhutaan maahanmuuttopolitiikan muuttamisesta.

– Mielestäni poliitikkojen pitäisi kuitenkin olla entistä avoimempia, koska Suomessa on eduskuntavaalit kolmen kuukauden kuluttua. Nyt monien poliitikkojen viesti on se, että kyllä teemme muutoksia, kunhan ensin äänestät meitä, Huhtasaari sanoi.

Rajakontrolli takaisin ja stoppi turvapaikkasirkukselle

Hopkins kertoi tienneensä, ettei media ole Suomessa mielellään aiemmin raportoinut avoimesti maahanmuuton ongelmista.

Nyt grooming-jengit Oulussa ja Helsingissä ovat nousseet uutisiin. Perussuomalaisethan ovat varoittaneet näistä asioista jo kauan sitten?

– Kyllä, me olemme Suomessa ainoa puolue, joka tarjoaa vaihtoehdon nykyiselle maahanmuuttopolitiikalle. Me haluamme rajakontrollin takaisin ja lopettaa turvapaikkasirkuksen. Kutsun sitä turvapaikkasirkukseksi, koska jos turvapaikkaa tullaan hakemaan turvallisesta maasta kuten Ruotsista, ei tällainen henkilö oikeasti tarvitse turvapaikkaa muualta.

– Olemme varoittaneet tällaisesta jo useita vuosia sitten. Puheenjohtajamme Jussi Halla-aho jopa jo 15 vuotta sitten. Nyt Suomessa kaikki on toteutunut pitkälle siten, kuten Halla-aho esitti jo aiemmin. Meillä on maahanmuutto-ongelma. Maahanmuuttajat tekevät rikoksia. Meidän pitäisi nyt puolustaa lapsiamme. Haluan turvallisen Suomen takaisin, Huhtasaari sanoi.

Eikö teidän pääministerinne jopa tarjonnut valtavaa taloaan turvapaikanhakijoiden käyttöön ja toivottanut mediassa pakolaiset tervetulleeksi?

– Kyllä hän sanoi niin, Huhtasaari vahvisti.

Oulussa vieraillessaan Hopkins kertoi kuulleensa paikallisilta päättäjiltä puhetta, jonka mukaan suomalaiset ovat vastuussa kansainväliselle yhteisölle, ja että suomalaisten pitäisi olla yhtä lailla vastuussa kaikista maailman lapsista.

Kuuletko suomalaisilta vanhemmilta tällaista?

– Me olemme vastuussa ensi sijassa omista lapsistamme ja kansalaisistamme. Maailma olisi parempi paikka, jos kaikki maailman johtajat ryhtyisivät huolehtimaan ensin oman kansan edusta. Voimme kaikki parhaiten huolehtia vain omista kansalaisistamme, ja siksi on olemassa kansallisvaltiot. Rakastan kansallisvaltiota, Huhtasaari sanoi.

Hopkins kysyi Huhtasaarelta hyssyttelykulttuurista ja siitä, miksi monet ihmiset eivät uskalla olla rehellisiä maahanmuuton ongelmista.

Otan esimerkin Isosta-Britanniasta, jossa hyvin tiedetään, että pakistanilaiset muslimimiehet ovat raiskanneet englantilaisia lapsia. Minusta tehtiin ilmoitus poliisille, koska sanoin tämän tosiasian ääneen ja samalla tutkittiin, voidaanko minua syyttää jostakin. Onko Suomessa tällaista ongelmaa, eli onko totuutta vaikea sanoa ääneen?

– Vanhat puolueet ovat täynnä pelkureita ja monilla poliitikoilla on kieroutunut asenne. Media taas on pyrkinyt esittämään kansallismieliset huonossa valossa. Media myös kyseenalaistaa sen, että omaa kansaa pitäisi suojella. Mediassa on sen sijaan pitkään esitetty, kuinka monikulttuurisuus on rikkaus ja kaikkea muuta sellaista hölynpölyä, Huhtasaari vastasi.

Poliitikoilla ei ole rohkeutta puolustaa suomalaisia

Hopkins oli vieraillut työparinsa kanssa suomalaisessa tuomioistuimessa.

Kun katsoin tuomioistuimen juttulistojen nimiä, huomasin, että muslimimiehet olivat näkyvästi edustettuina. Siellä oli myös somalitulkki auttamassa syytettyjä, tietysti suomalaisten veronmaksajien rahoilla. Juttelin epävirallisesti erään poliisin kanssa, joka sanoi, että tuomioistuimeen päätyneet jutut ovat vain jäävuoren huippu. Poliitikot ilmeisesti peittelevät näitä rikoksia omien tarkoitusperiensä vuoksi?

– Minusta se on hirveää. Heillä (poliitikoilla) ei ole rohkeutta puolustaa suomalaisia vaikuttavasti ja konkreettisilla tavoilla. He voisivat kyllä halutessaan puolustaa suomalaisia, mutta he eivät vain ole valmiita tekemään sitä. Nyt kun vaalit ovat tulossa, poliitikot kyllä pyrkivät näyttämään huolestuneilta, mutta siihen halpaan ei kenenkään pitäisi mennä.

– Meillä (perussuomalaisilla) sen sijaan on konkreettinen maahanmuutto-ohjelma, joka olisi vaikuttava, jos vain pääsemme toteuttamaan sitä.

Monet pelkäävät työpaikkojensa puolesta

Hopkins halusi tietää, onko Suomessa kaksoisstandardeja sekä kuinka avoimesti kansalaiset uskaltavat puhua.

Isossa-Britanniassa esimerkiksi minua on kutsuttu natsiksi, islamofoobikoksi ja äärioikeistolaiseksi. Silti kaduilla olen tavannut aivan tavallisia ihmisiä, jotka ovat rohkaisseet ja sanoneet, että teen hyvää työtä ja kiittäneet, kun olen pitänyt heidän puoliaan. Onko teillä Suomessa sama tilanne, siis se, että leimaamisesta huolimatta tavalliset perheet tukevat teitä?

– Ilmapiiri on pelokas. Monet ovat huolissaan työpaikkojensa puolesta. Siksi tavalliset perheet ovat hiljaisia. Silti monet kertovat meille, että teemme hyvää työtä.

Tapasin aikaisemmin teidän väkeänne ja sieltä tsempattiin minua, että jatka vaan ja anna palaa. Tuntuu siltä, että media ei kuuntele näitä ihmisiä eikä ole kiinnostunut heistä. Ilmeisesti media haluaa leimata perussuomalaiset ja tehdä teistä ”mörköjä”? Minun mielestäni sinä et kuitenkaan ole mörkö.

– Kansallismieliset puolueet eivät ole mörköjä. Itseasiassa ne toimivat omien kansallisvaltioidensa puolesta. Arvostan sitä todella paljon. Totta kai olisi niin helppoa sanoa, että ”tervetuloa vaan kaikki tänne, tilaa riittää” tai että ”monikulttuurisuus on rikkaus”. Ainoa toivomme on kuitenkin niissä ihmisissä, joilla on kanttia vastustaa tällaista kehitystä, Huhtasaari sanoi.

Päätösvalta tulee säilyttää kansallisvaltioilla

Suomessa Hopkins oli vieraillut myös vastaanottokeskuksessa, jossa hänelle oli selvinnyt, että niissä ihmisille maksetaan jopa satoja euroja rahaa sen lisäksi, että tarjolla on ilmainen asunto ja ylläpito suomalaisten veronmaksajien piikkiin.

Kuinka paljon maahanmuuttajia perussuomalaiset olisivat valmiita ottamaan vastaan näillä kustannuksilla?

– Osa houkuttelevuuttamme Suomessa on se, että me tarjoamme ylläpidon ja jaamme ilmaista rahaa, joten totta kai Suomeen halutaan tulla. En voi syyttää siitä näitä ihmisiä, koska totta kai he haluavat parempaa elämää. Mutta meidän poliitikkoina pitäisi asettaa tiukemmat rajat.

– Dublin-asetuksen mukaan meillä olisi ollut mahdollisuus lähettää Suomeen saapuneet turvapaikanhakijat takaisin ensimmäiseen turvalliseen maahan, johon he olivat saapuneet. Se olisi ollut järkevää jo pelkästään sen vuoksi, että olisimme säästäneet siinä paljon rahaa. Puhumattakaan inhimillisistä tragedioista, Huhtasaari vastasi.

Mikä on perussuomalaisten kanta tässä asiassa?

– Kaikkien valtioiden pitäisi saada päättää, paljonko ne ottavat vastaan turvapaikanhakijoita. Sen, joka tarjoaa apua tulee myös saada päättää, millä tavalla auttaminen tapahtuu. Päätösvalta tulee säilyttää kansallisvaltioilla. Tällä hetkellä me (perussuomalaiset) haluamme leikata Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrää lähes nollatasolle.

Muut puolueet ovat ilmeisesti halunneet nostaa turvapaikanhakijoiden määrää, pitääkö tämä paikkansa?

– Kyllä, ja sen lisäksi kun olemme Suomesta palauttaneet kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita, laillisia palautuksia on jopa yritetty estää eri tavoilla.

Toimivatko feministit sen puolesta, että Suomeen saapuisi lisää maahanmuuttajia?

– Sanotaanko, ettei nykyajan feministeillä ole enää mitään tekemistä naisten oikeuksien kanssa. Feministit ajavat tänä päivänä globalismin asiaa, Huhtasaari totesi.

Ruotsi on varoittava esimerkki

Hopkins otti esille tänään Ilta-Sanomissa julkaistun, irakilaistaustaisen kansalaisaktivistin Seida Sohrabin haastattelun, jossa Sohrabi kritisoi islamiin perustuvaa kulttuuria, jossa naisen arvo on vähäinen. Sohrabi tunnetaan islam-kriitikkona.

Jutun otsikko viittaa siihen, ettei suomalaisten pitäisi suhtautua liian sinisilmäisesti vieraisiin kulttuureihin. Jutussa kerrotaan muslimikulttuurista ja kuinka siinä suhtaudutaan naiseen ja kuinka naisia kohdellaan.

Jutussa kerrotaan naisten ja miesten epätasa-arvosta islamilaisessa kulttuurissa, siitä, kuinka joissain yhteisöissä naisella on sama arvo kuin aasilla. Ja jos naiset kulkevat kaduilla ilman huntua, he ovat ikään kuin vapaata riistaa, helppoa lihaa, kuten briteissä sanotaan. Järkyttävätkö nämä tiedot suomalaisia äänestäjiä, vai onko tämä kaikki ollut tiedossa jo etukäteen?

– Kyllä monet ihmiset tietävät tästä. Ainakin minun äänestäjäni tietävät, he eivät ole sinisilmäisiä. Tilanne on kuitenkin se, että kyseessä on vain tämän hetken puheenaihe. Kun tilanne rauhoittuu, mediassa kerrotaan jälleen, että tarvitsemme lisää humanitaarista maahanmuuttoa. Itse asiassa tämä juttu pitäisikin säästää tulevaisuutta ajatellen, Huhtasaari vastasi.

Hopkins nosti esille, kuinka Huhtasaari on ennenkin puhunut erityisesti naisten aseman puolesta ja kysyi, onko Huhtasaarella omia lapsia.

– Kyllä, minulla on kaksi tytärtä. Tiedätkö sanonnan, jonka mukaan tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla? Me (perussuomalaiset) vastustamme sitä. Meidän on paljastettava, mikä vaikutus maahanmuutolla on. Jos tiedät, mitä Ruotsissa on tapahtunut, niin minä en halua kulkea sitä tietä. Ruotsi on varoittava esimerkki, kuten kaikki voivat nähdä. Jos olet fiksu, voit aina oppia muiden tekemistä virheistä. Jos olet tavallinen, otat opiksi omista virheistäsi. Mutta jos olet tyhmä, et opi kenenkään virheistä.

– Siksi meidän täytyy jatkaa niin pitkään, että voitamme. Tällä hetkellä näen, että Euroopassa on tapahtumassa muutos. Ihmiset puhuvat nyt avoimemmin maahanmuuton ongelmista eivätkä välitä, vaikka heitä moititaan vihapuheesta tai jos heidät bannataan Facebookista. Meidän täytyy jatkaa, koska tiedän, että olemme oikeassa, Huhtasaari painotti.

Perussuomalaiset tavoittelee nousua pääministeripuolueeksi

Hopkins kysyi Huhtasaarelta myös, tunteeko tämä koskaan saaneensa tarpeekseen politiikan tekemisestä tilanteessa, jossa myös tulee negatiivista palautetta.

– Totta kai, mutta jos jotkut ihmiset vihaavat sinua, se voi antaa virtaa jatkaa asioiden tekemistä entistä paremmin, jolloin voit myös oppia omista virheistäsi.

Ihailen asennettasi, otat myös kritiikin ja epäystävällisyyden vastaan. Mikä on perussuomalaisten keskeisin viesti?

– Haluamme ensinnäkin suojella ihmisiä ja edistää turvallisuutta. Haluamme turvata suomalaista teollisuutta ja suomalaisia työpaikkoja. Haluamme, että ihmiset voivat vaikuttaa äänestämällä omaan elämäänsä. Haluan nojata kansallisvaltioon.

Hopkins kysyi lopuksi perussuomalaisten nousevasta gallup-kannatuksesta sekä piilevästä kannatuksesta, joka ei vielä näy kannatusmittauksissa.

– Uusimman gallupin mukaan kannatuksemme on 10,2 prosenttia ja se on kasvussa. Tavoitteemme on tietysti nousta pääministeripuolueeksi viimeistään vuoden 2023 vaaleissa, mutta teemme parhaamme, että saavuttaisimme tavoitteen jo tänä keväänä, Huhtasaari ilmoitti.

Haastattelu (englanninkielinen), Youtube. 29 min 40 sek.

SUOMEN UUTISET