Hallituksen kehysriihi saatiin valmiiksi ja julkaistiin tiistaina. Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehtinen on erityisen tyytyväinen kehysriihen päätökseen, jonka mukaan keskussairaaloiden määrä pysyy ennallaan.

Muun muassa arvonlisäveroa korotetaan 25,5 prosenttiin. Korotus vaikuttaa ihmisten arkeen niin, että tähän mennessä 50 euroa maksaneet ostokset maksavat 50,60 euroa.

– Emme saa pelkästään leikkauksia tekemällä valtion julkista taloutta sopeutettua, joten arvonlisäveron korotus on tehtävä. Tutkimusten mukaan kansalaisten tahtokin on ollut, että sopeutustoimien kohdalla leikkausten lisäksi tehdään myös veronkiristyksiä. On kuitenkin hyvä muistaa, että kokonaisveroaste ei tule nousemaan ja työntekoa ei tulla verottamaan lisää, kansanedustaja Rami Lehtinen muistuttaa.

Keskussairaalat säilytetään

Kehysriihessä päätettiin myös sairaalaverkkoselvityksen kakkosvaiheen hylkäämisestä, eli keskussairaaloiden määrään ei tehdä muutoksia. Lehtinen pitääkin tärkeänä, että Kanta-Hämeen keskussairaala säilyy.

– Sairaalaverkkoselvityshän ei ollut osana hallitusohjelmaa, vaan se tuli virkamiestyönä. Selvityksen perusteella hyödyt sairaalaverkkoselvityksen kakkosvaiheessa eivät olleet tarpeeksi hyviä, että selvityksen mukaisia toimia olisi kannattanut tehdä. Niin Kanta-Hämeen asukkaiden kuin elinvoimankin kannalta on hyvä, että Hämeenlinnan keskussairaala säilytetään, Lehtinen iloitsee.

Suomen Uutiset