Perussuomalaiset hämmästelevät valtio-opin professorin Jan Sundbergin lausuntoa siitä, että perussuomalaiset ei ole tarjonnut ratkaisuja ja vaihtoehtoja hallituksen ajamalle politiikalle.

– Keskustalla on jotakin vaihtoehtoa, mutta perussuomalaiset on vain kritisoinut hallituksen politiikkaa, mutta mitään varsinaista vaihtoehtoa ei ole lyöty pöydälle, Sundberg arvioi Ylen Uutisille.

– Vaihtoehdon puuttumisen osalta emme voi yhtyä Sundbergin näkemykseen. Olemme esittäneet aina omat vaihtoehtomme ja perustelleet ne, muistutti eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jari Lindström tiedotteessaan.

– On toki niin, että budjettivaihtoehtomme ei ole kulunut toimittajien käsissä ja harva edes tietää sellaisen olemassaolosta. Muun muassa veroton tonni, alvittoman toiminnan rajan nosto ja Viron-mallinen yritysverotus löytyvät vaihtoehdostamme. Tiedotuksessa olemme epäonnistuneet, mikäli Sundberg, kansalaisista puhumattakaan, ei ole kuullut ehdotuksistamme.

Lindström hyväksyy Sundbergin kritiikin siltä osin, että perussuomalaiset eivät ole saaneet mediassa läpi omaa oppositiopolitiikkaansa ja vaihtoehtojaan.

– Kehitämme toimintaamme viestinnän tehostamiseksi, Lindström lupaa.

Gallup mietitytti

Myös Ylen eilinen gallup mietitytti eduskunnasta tavoitettuja kansanedustajia. PS jäi Ylen mittauksessa 14,3 prosenttiin jääden näin entistä selvemmin SDP:n jälkeen neljänneksi.

”Ehdokkaiden pitää lähteä kunnolla liikkeelle viimeistään uudenvuoden jälkeen”

Lauri Heikkilä (ps.) sanoo, että nyt olisivat hyvät neuvot tarpeen.

– Ehdokkaiden pitää lähteä kunnolla liikkeelle viimeistään uudenvuoden jälkeen. Ja ehtiihän Euroopassa tapahtua paljon asioita, jotka voivat nostaa kannatusta. Ja irtisanomisten määrä näyttää karmealta Suomessakin, arvioi Heikkilä kannatukseen vaikuttavia tekijöitä, Heikkilä kannusti.

Perussuomalaisilla on vaihtoehtoja

Eduskunnasta tavoitettu Lea Mäkipää (ps.) ihmettelee puheita, joiden mukaan perussuomalaisilla ei muka ole vaihtoehtoja.

– Onhan niitä vaihtoehtoja, esimerkiksi energiapolitiikassa. Esitämme myös rohkeita uudistuksia, kuten alennuksia polttoaine- ja sähköveroihin. Kun yrittäjyydestä puhutaan, täytyy esimerkiksi kuljetusyrittäjällä olla rohkeutta ja kannustusta lähteä yrittämään, Mäkipää perusteli.

Hän arvioi, että keskustalla tuntuu olevan nyt luottamusta, kun Juha Sipilää pidetään uutena hahmona. Hän kuitenkin painotti, että ideoiden lisäksi pitäisi myös puhua rahasta.

– Mutta kun kuulee puheita, niin aina ne alkavat sanalla ”infra”, että sillä työllistetään. Koskaan ei puhuta siitä, mitä tällainen maksaa, Mäkipää moitti.

Hän arvioi, että luottamus on säilynyt ainakin hänen vaalipiirissään Pirkanmaalla.

PS VERKKOTOIMITUS