Perussuomalaisten kansanedustaja James Hirvisaari aiotaan erottaa perussuomalaisesta puolueesta. Hänen katsotaan vahingoittaneen puoluetta. Hirvisaari nousi viimeksi kyseenalaisella tavalla julkisuuteen, kun hänen tamperelainen vieraansa teki eduskunnan vieraslehterillä natsitervehdyksiä, mistä otetun valokuvan hän julkaisi nettisivuillaan. Kuvat levisivät sosiaaliseen mediaan. Hirvisaari vetosi asiassa hänen kutsumansa henkilön huumoriin ja kuinka tämä on oman sanomansa mukaan ”syntymähumalassa”. Selitys ei perussuomalaista puoluetta vakuuttanut.

Slunga-Poutsalo: kamelin selkä katkesi

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon mukaan perussuomalaisten työvaliokunta päätti esittää torstaiaamuna puoluehallitukselle, että Hirvisaari erotetaan puolueesta, koska hän on vahingoittanut puolueen mainetta. Hän kertoi Ylen Ajantasan haastattelussa, että kyse on kokonaisuudesta. Vaikkei syntilistaa ole varsinaisesti kerätty, kamelin selkä katkesi nyt. Hänen mukaansa Hirvisaaren seikkailuihin on väsytty ympäri Suomea ja eduskuntaryhmässä. Suurimpana Hirvisaaren tuomana haittana Slunga-Poutsalo pitää hänen tempauksiensa puolueen kenttätyöntekijöille luomaa varjoa, joka haittaa puolueen käytännön kenttätyötä.

– Valtuutetuilta ja luottamushenkilöiltä on ympäri Suomea tullut sellaista palautetta, että tällaisten kohujen vuoksi valuu hukkaan heidän työnsä, mitä he tekevät asuinkunnissaan puolueen ja yhteiskunnan hyväksi. Heidän työtään ei tällainen kansanedustaja arvosta. Tämä on vakavin seuraus, mitä näillä tapahtumilla on, Slunga-Poutsalo totesi Ylen Ajantasassa.

Puheenjohtaja Timo Soini sanoi Ilta-Sanomissa puolueen erottavan Hirvisaaren lähipäivinä. Työvaliokunta esitti erottamista puoluehallitukselle  yksimielisesti. Työvaliokuntaan kuuluvat puolueen puheenjohtajisto ja puoluesihteeri. Työvaliokuntaan kuuluvan Jussi Niinistön mukaan Hirvisaaren vieraan natsitervehdys oli viimeinen niitti:

– Ei se (natsitervehdys) kuulu meidän puolueeseemme. Se viittaa kansallissosialistiseen Saksaan. Perussuomalaisten puolue ei hyväksy ihmisvihaa, Niinistö totesi Ilta-Sanomille.

ps verkkotoimitus