Poliittinen vasemmisto paasaa tasa-arvoisuudesta, vaikka itse asiassa suvaitsevainen maahanmuuttopolitiikka on viemässä yleisen hyvinvoinnin ja tasa-arvon edellytykset. Kun tuen tarvitsevia on enemmän kuin tuen antajia, alkavat ongelmat ja loppuvat tuet. Suvaitsevainen ja tasa-arvoinen yhteiskunta on mahdollista vain silloin, kun kaikki ovat valmiita ja kykeneviä työskentelemään sen eteen, kirjoittaa päätoimittaja Dick Erixon ruotsidemokraattien Samtiden-lehdessä.


Tasa-arvo on ammattiyhdistysliikkeen mantra ja sosialidemokraattisen ideologian ydin. Jos yhteiskunnan eriarvoisuus kasvaa ja eturistiriidat väestöryhmien välillä lisääntyvät, katoavat samalla vasemmiston perinteiset äänestäjät. Ja tarvitaan uusia. Jotenkin näin menee vasemmistolainen ajattelutapa ruotsidemokraattien Samtiden-julkaisun mukaan. Siksi suvaitsevainen maahanmuuttopolitiikka on ongelmallista vasemmiston itsensäkin kannalta.

Pohjoismaisen yhteiskunnan menestys perustuu korkealle teknologialle ja osaamiselle. Tänne muuttaa kuitenkin ihmisiä maista, joissa lukutaidottomuus on yleistä. Yhteiskunnassa on vaikea pärjätä ja tulla toimeen omillaan, jos perusedellytyksetkin puuttuvat. Siksi monet maahanmuuttajista eivät koskaan pääse mukaan työelämään, vaan olemassaolo perustuu yhteiskunnan tukijärjestelmälle. Se maksaa paljon, erittäin paljon.

Usko hyvinvointiyhteiskuntaan horjuu

Halu elintasokuilun kaventamiseen vähenee Samtidenin analyysin mukaan kansalaisten keskuudessa dramaattisesti, kun veronmaksajat joutuvat elättämään väestöä, joka ei kuuna kullan päivänä ole maksanut litin latia veroja yhteiskunnalle.

Jopa eläkeiän nosto johtuu osittain kansaneläkekulujen kasvusta. Tämä johtaa siihen, että usko eläkejärjestelmään horjuu ja kaikki kynnelle kykenevät alkavat säästää itse omaa eläkettään.

Hallitsematon maahanmuutto johtaa vääjäämättä epätasa-arvoon ja kuilun kasvamiseen eri väestöryhmien välillä. Syynä se, että yhteiskunnan kulujen maksajia ei ole tarpeeksi tukien saajiin verrattuna. Jossain vaiheessa Ruotsissa ollaankin sitten tilanteessa, jossa yhteiskunnan tukijärjestelmää ei enää ole mahdollista ylläpitää ja jokainen saa tulla toimeen omillaan.

Suomen Uutiset