Kansanedustaja Minna Reijonen on ollut huolissaan Kuopion Pelastusopiston tulevaisuudesta, koska riittävän rahoituksen saamisen kanssa on ollut ongelmia. Reijonen kysyi asiaa kirjallisella kysymyksellä uudelta sisäministeriltä Krista Mikkoselta, jonka vastausta sai odottaa. Vastaus tuli viimein, mutta valitettavasti ei lakisääteisessä ajassa.

Kuopion Pelastusopistossa koulutetaan pelastusalan henkilöitä. Koulutus on ollut tehokasta, ja puitteet pelastusalan koulutuksen toteuttamiseen Kuopiossa ovat hyvät. Huolena on ollut, että kaikki pelastusalan koulutus siirtyy Helsinkiin.

– Pelastajista on pulaa nyt ja varsinkin tulevaisuudessa myös maakunnissa. Siksi tarvitaan lisämäärärahaa koulutuksiin, toteaa Minna Reijonen.

Ohisalon vastaus jätti kysymyksiä avoimeksi

Sisäministeri Maria Ohisalo vastasi Reijosen esittämään kirjalliseen kysymykseen pelastusalan koulutuksesta. Ministerin vastauksessa kerrotaan hallituksen esittäneen yhteensä 1,95 miljoonan lisämäärärahaa Pelastusopiston pelastajakoulutuksen lisäämiseen ja ruotsinkielisen pelastajakoulutuksen toteuttamiseen.

– Lisämäärärahaehdotuksessa 14.11. on mainittu, että pelastustoimelle ehdotetaan 350 000 euroa pelastajakoulutuksen lisäämiseen sekä 1,6 miljoonaa euroa ruotsinkielisen pelastajakurssin järjestämiseen. Esityksessä ei ole eritelty, tulisiko lisämääräraha Kuopioon vai Helsinkiin, Reijonen kertoo.

Mikkosen vastaus tuli myöhässä

Reijonen kysyikin kirjallisella kysymyksellä uudelta sisäministeri Krista Mikkoselta, mikä on Kuopion Pelastusopistolle nyt osoitettava tarkka rahoituksen määrä ja kuinka Kuopion Pelastusopiston jatkuva säännöllinen rahoitus on suunniteltu turvattavan.

– Ministeri Mikkoselta tuli vastaus, mutta valitettavasti ei lakisääteisessä ajassa, moittii Reijonen.

Viimein hyvä uutinen

Vastauksessaan ministeri Mikkonen kertoo, että Pelastusopistolle esitetään yhteensä 17,7 miljoonan euron määrärahaa ja lisätalousarviossa pelastajakoulutuksen lisäämiseen 1,95 miljoonan euron ja ruotsinkielisen pelastajakurssin järjestämiseen 1,6 miljoonaa euroa, jotka on tarkoitettu nimenomaan Kuopion Pelastusopiston käyttöön.

Mikkosen mukaan hallitus pyrkii turvaamaan Pelastusopiston jatkuvan rahoituksen talousarvio- ja julkisen talouden suunnitelman prosesseissa.

– Tämä on erittäin hyvä uutinen. On tärkeää nostaa esille Kuopion Pelastusopiston tulevaisuuden varmistaminen, sanoo Reijonen.

Suomen Uutiset