Perussuomalainen ensihoitajataustainen kansanedustaja Mari Rantanen on noussut puolustamaan syytösten kynsiin ajautunutta pelastusalaa.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) on järkyttynyt pelastusalan häirintäkulttuurista ja sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) on kutsunut pelastusalan edustajat käsittelemään asiaa.

– Pelastusala ei ole arkipäiväisesti niin hirviömäinen tai täynnä hirviöitä kuin minkälaisen kuvan ministerit siitä nyt antavat. Se on toki aivan oikein, että jokaiseen asiattomuuteen, saati rikokseen, puututaan ja ne viedään eteenpäin asianmukaisiin prosesseihin, Mari Rantanen sanoo.

Mikä intressi leimata alaa?

Pitkän ensihoitouran tehnyt kansanedustaja ei tunnista ilmiötä omasta aiemmasta työyhteisöstään ja huomauttaa, ettei koko alaa tule leimata.

– Kokemukseni lähes 20 vuoden ensihoitotyöstä ei vastaa sisäministeri Ohisalon kuvausta laajamittaisesta seksuaalisesta häirinnästä ja ahdistelusta. Pelastus- ja ensihoitoala auttaa ja turvaa ihmisiä 24/7 sen sijaan, että työvuorot olisivat täynnä nyt julkisuudessa kuvatun laista toimintaa. En ymmärrä, mikä intressi on leimata alaa tässä laajuudessa, Rantanen ihmettelee.

SUOMEN UUTISET