Kehitysministeri Heidi Hautalan päätös jatkaa tehtävissään ei miellytä Hautalan eroa vaatinutta kansanedustaja Pentti Oinosta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinosen mielestä Heidi Hautalalla ei ole tekemistensä jälkeen mitään asiaa jatkaa ministerinä. Hautalan kiirastuli alkoi, kun hänelle remonttia tehnyt rakennusmies paljasti ministerin teettäneen hänellä pimeää työtä.

– Mielestäni ministeri Hautalan luottamus ei sillä palaa, että hän eroaa työryhmästä.
Jos ministeri joutuu luopumaan hänelle kuuluvasta luottamustehtävästä tai viran hoidosta luottamuspulan vuoksi, niin onhan täysin selvää, ettei hän nauti myöskään luottamusta ministerin tehtävässä, Oinonen lataa.

Harkitsen jatkotoimia

Oinosen närkästys vain kasvoi, kun Hautala ilmoitti tiedotustilaisuudessaan, ettei hän aio jättää kehitysministerin tehtäviä.

– Se, ettei Hautala eronnut oli rimanalitus myös vihreiltä! He ovat olleet vuosikausia moralisoimassa muita ja nyt sitten ei ollut pokkaa tehdä oikeita johtopäätöksiä, Oinonen huomauttaa.

– Tämä on historiallinen päivä vihreille. Tämä tullaan muistamaan siitä, kuinka vihreät pettivät sekä kansan että kannattajansa!

Oinosen tuomipasuuna jyrähtää muillekin vihreiden toiminnoille.

– Vihreät ovat esittäytyneet kaiken yläpuolella olevaksi, kaiken tietäväksi, yliluonnolliseksi  moraalinvartijaksi. Ja nyt sitten pissit pöksyssä kauhistelevat kuinka meille kaiken tietäville hyvyyden esikuville näin kävi!

Oinonen harkitsee vielä, miten hän tekee vaatimuksensa suhteen jatkossa. Hänellä, kuten muillakin edustajilla on oikeus vaatia Hautalan asian käsittelyä koko eduskunnan toimesta.

– Oikeuskanslerille on tehty useita tutkimuspyyntöjä Hautalan toiminnasta, joten odotellaan mitä sieltä kuuluu ja päätän sitten mitä teen.

Hautalan tehtävä johtopäätökset

Oinonen kummastelee mm. sitä, että Hautala puhuu ja toimii toisin kuin ns. Vehviläisen asuntokauppa-tapauksessa. Siinä ministerin toimet ja johtopäätökset olivat toiset kuin omassa asiassa.

– Olisi luonnollista, että Hautala eroaisi kaikista ministerin tehtävistään. Finnairin pääjohtaja Vehviläistä Hautala moralisoi ja antoi jopa tiedotusvälineissä ymmärtää, että Vehviläisen olisi tehtävä omat johtopäätöksensä virassa jatkamisen suhteen. Nyt kun Hautala oli samassa tilanteessa, hänen olisi pitänyt tehdä oikeat johtopäätökset ja heti.

(Kirjoitus on julkaistu Perussuomalainen 4/2013-lehdessä)

SEPPO HUHTA