Media etsii pikkutarkasti virheitä Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin toiminnasta, jopa silloin kun Trump juo janoonsa vettä. Samaan aikaan Euroopan komission johtajan Jean-Claude Junckerin sekoiluille viitataan kintaalla.

Juuri Suomeen saapunut Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump piti maanantaina puheen, joka koski muun muassa Yhdysvaltojen kansallista turvallisuutta. Iltalehti katsoi kuitenkin asiakseen nostaa uutiskärjeksi sen, kuinka Trump hörppäsi janoonsa vettä nostaen vesilasin huulilleen kahdella kädellä kuin pikkulapset:

– Netissä on arveltu, että taustalla saattaisi olla terveysongelmia. 71-vuotiaan presidentin on spekuloitu kärsivän alkavasta dementiasta. Toisaalta kysymys saattaa olla vain piintyneestä tavasta, Iltalehti kirjoittaa.

Juncker juo ja lääppii

Trumpin veden juomisen nollauutisoinnissa ei toki ole mitään uutta. Media etsii taukoamatta ja pikkutarkasti virheitä Yhdysvaltojen presidentin toiminnasta.

EU-johtaja Jean-Claude Junckerin suhteen tilanne on toinen. Junckeria ei kritisoida esimerkiksi silloin, kun Juncker horjahtelee epämääräisesti Naton huippukokouksessa sillä seurauksella, että EU-jäsenvaltioiden presidentit Sauli Niinistö ja Petro Porosenko joutuvat tukemaan tokkuraista Junckeria kainaloista.

Mediassa ostettiin välittömästi selitykset Junckerin iskiaksesta eli lonkkahermosärystä, vaikka yleisessä tiedossa on se, että Juncker nauttii mielellään ja usein vettä vahvempia juomasekoituksia, panimotuotteita tai molempia.

Juncker tunnetaan myös siitä, että hän omavaltaisesti pussailee ja lääppii EU-jäsenvaltioiden johtajia EU-huippukokouksissa. Me too –juttuja mielellään julkaiseva media ei ole katsonut aiheelliseksi paheksua Junckerin toimintaa.

Media puolustaa toilailuja

Tilanne on Junckerin kohdalla kääntynyt oikeastaan päinvastaiseksi: media on ryhtynyt jopa puolustamaan EU-pomon toilailuja. Viimeksi näin teki entinen MTV:n Ranskan-kirjeenvaihtaja Helena Petäistö, joka julkaisi puolustuspuheen Junckerille Twitterissä:

– Hän (Juncker) liikkuu huonosti selkänsä takia. Juomajutut pani liikkeelle Puola, joka ei tykännyt hänen ehdottamistaan pakolaiskiintiöistä. Juncker tietää juomisen rajansa, pää on terävä, Petäistö vakuuttelee.

Uskoo ken tahtoo.

SUOMEN UUTISET