Hallituksen muodostajan Petteri Orpon (kok) johdolla käydyissä hallitusneuvotteluissa on saavutettu neuvottelutulos tulevan hallituksen ohjelmasta ja ministerien paikkajaosta.

Puolueiden neuvottelutulos on ladattavissa valtioneuvoston sivuilta.

Uuteen hallitukseen on tulossa 19 ministeriä: kokoomukselle 8, perussuomalaisille 7, RKP:lle 2,5 ja kristillisdemokraateille 1,5.

Kokoomuksen ministerit ovat pääministeri (VNK), kunta-ja alueministeri (VM), ulkoministeri (UM), sosiaaliturvaministeri (STM), puolustusministeri (PLM), työministeri (TEM), kulttuuri- ja tiedeministeri (OKM) ja ilmasto-ja ympäristöministeri (YM, TEM).

Perussuomalaisten ministerit ovat valtiovarainministeri (VM), ulkomaankauppa- ja kehitysministeri (UM), sosiaali- ja terveysministeri (STM), elinkeinoministeri (TEM), oikeusministeri (OM), sisäministeri (SM), liikenne- ja viestintäministeri (LVM).

RKP:n ministerit ovat opetusministeri (OKM, UM: pohjoismaiset asiat), Eurooppa- ja omistajaohjausministeri (VNK), sekä liikunta-, urheilu-, ja nuorisoministeri (OKM, 2 vuotta)

Kristillisdemokraattien ministerit ovat maa- ja metsätalousministeri (MMM) ja liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri (OKM, 2 vuotta).

Puheenjohtajanelikko Riikka Purra (ps), Anna-Maja Henriksson (rkp) ja Sari Essayah esittelee neuvottelutulosta Säätytalon tiedotustilaisuudessa:

SUOMEN UUTISET