Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen tuohtui puolustusministeri Carl Haglundille Ylen Aamu-tv:n haastattelusta, jossa ministeri arvosteli puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Niinistön esitystä jalkaväkimaamiinoista. Niinistö ehdotti eilen, että Suomen täytyy hankkia valmius jalkaväkimiinojen massavalmistukseen nopealla aikataululla.

– Jalkaväkimiinakeskustelu on mielestäni jo takanamme. Siitä päätettiin ennen minun aikaani, että niistä luovutaan. Se perustuu kansainväliseen sopimukseen. Niihin on hankittu nyt korvaavia asejärjestelmiä, Haglund painotti ja sanoi, että aiheella on turha politikoida.

Oinosen mukaan Haglundin lausunto osoitti, ettei ministerillä ole asiantuntemusta uskottavan torjuntakyvyn ylläpitämiseen.

– Puolustusministeri ei vieläkään näytä tajuavan, että yhtä tehokasta ja taloudellista järjestelmää, joka korvaisi jalkaväkimiinat täysin, ei tällä hetkellä ole Suomella käytössä.  Joskin armeijan käyneenä ja sissikoulutuksen saaneena, ymmärrän ministerin tietämättömyyden jalkaväkimiinojen tärkeydestä ja tehosta, Oinonen sivaltaa.

– Puolustusministeri syytti Niinistöä ei asiallisesta politikoinnista, mutta samassa haastattelussa hän tunnusti oman politikointinsa, esiintymällä maanantain tv-lähetyksessä Ukrainan väreissä oleva solmio kaulallaan sekä jakamalla solmiokuviaan twitterissä. Se, jos mikä, oli puolustusministeriltä epäasiallista ja arhinmäkimäistä politikointia.

PS VERKKOTOIMITUS