Oppositiopuolueet jättävät yhdessä välikysymyksen maatalouden kriisistä ja huoltovarmuuden heikosta tilasta, jota hallitus on toimillaan – tai toimimattomuudellaan – pahentanut perussuomalaisten mukaan entisestään. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kommentoi, että hallitus on saatava vastuuseen ruokaturvan laiminlyönnistä.

– Maataloudessa on hätä. Energian, polttoaineiden, rehun, lannoitteiden ja siementen kustannukset koettelevat alkutuottajia. Tässä on kyse ruokaturvasta. Siitä, että Suomessa tuotetaan kotimaista, turvallista, hyvää ruokaa tulevaisuudessakin, Riikka Purra sanoo.

Perussuomalaisilta maaseutuohjelma

Purra korostaa, että perussuomalaiset on esittänyt pitkään lukuisia toimia muun muassa alkutuottajien energiakustannusten madaltamiseksi ja kannattavuuden parantamiseksi. Hallitus ei ole kuitenkaan kuunnellut. Nyt perussuomalaisilta on tulossa uusi maaseutuohjelma.

– Perussuomalaiset julkaisee uuden maaseutupoliittisen ohjelmansa ensi viikolla. Siinä kerromme näkemyksemme siitä, mitä meidän mielestämme maatalouden pelastamiseksi tulee tehdä, Purra kertoo.

Ruuan hinta kasvaa räjähdysmäisesti

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio huomauttaa, että maatalouden kustannuskasvun ja inflaation vaikutukset näkyvät dramaattisesti ruokakassin hinnassa.

– Siksi tarvitaan pikaisesti toimia, että suomalaisilla on varaa käydä kaupassa jatkossakin. Lihan, maitotuotteiden sekä juuston ja kananmunien hinnat nousevat lähikuukausina jopa yli 20 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna! Tavio toteaa.

– Kohtuuhintaista kotimaista ruokaa on oltava saatavilla. Kuluttajat kamppailevat monien nousseiden kustannusten kanssa, ja nyt ollaan hälyttävässä tilanteessa, jossa ihmiset joutuvat tinkimään ruokatarvikkeista.

Suomen Uutiset