Perussuomalaiset ovat Pirkko Ruohonen-Lernerin mukaan pettyneitä hallituksen rakennepaketin sisältöön. Hallituksen piti Ruohonen-Lernerin mukaan kertoa tarkemmin niistä keinoista, joilla saadaan Suomen talouden kurssi käännettyä taas nousuun. Näitä keinoja ei hallitukselta kuitenkaan juuri kuultu, vaan rakenneuudistuspaketin sijaan saatiin leikkauslista.

– Näitä leikkauslistoja on hallitus tehnyt läpi koko kautensa aina kevään kehysriihissä, ilman, että valtion velkaantumista on saatu kuriin. Nyt hallitus yrittää samalla lääkkeellä kuroa umpeen kestävyysvajetta. Perussuomalaisten mielestä keskeistä tässä tilanteessa on saada taloutemme taas kasvuun ja työllisyys nousuun, sillä ilman talouskasvua saamme tehdä vielä useamman leikkauslistan, Ruohonen-Lerner toteaa.

– Kun nyt pitäisi keksiä keinoja saada talous kasvuun, keskittyy hallitus leikkauslistoihin ja ajamaan julkista sektoria alas. Hallitus näyttääkin lyöneen hanskat tiskiin, eikä siltä löydy uskoa Suomeen ja suomalaiseen työhön. Perussuomalaisten omassa rakennepaketissa on useita keinoja talouskasvun ja työllisyyden parantamiseksi.

– On käsittämätöntä, että hallitus ei esimerkiksi ole tekemässä mitään muutosta täysin epäonnistuneeseen energiapolitiikkaansa, vaikka energiakauppataseemme on 7 miljardia pakkasella ja vientisektorimme kilpailukyky heikentynyt, perussuomalaisten tiedotteessa muistutetaan.

Ruohonen-Lerner on erityisen harmissaan siitä, että hallituksen leikkauslista iskee kaikkein rajuimmin yhteiskuntamme heikko-osaisiin. Kestävyysvajeen umpeen kuromisen taakka jätetään hänen mukaansa pääasiassa lasten, vanhusten ja pienituloisten kannettavaksi.

– Hallituksen politiikka tuleekin lisäämään maamme eriarvoistumista. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä harkitsee välikysymyksen jättämistä hallituksen leikkauslistasta.