

LEHTIKUVA
Perussuomalaiset maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsenet: Emme hyväksy maa- ja metsätaloutta harjoittavien ihmisten syyllistämistä ilmastopolitiikan varjolla
EU:n komissio julkisti viime vuoden lopulla EU:n ilmasto- ja ympäristöohjelman eli Green Dealin Brysselissä. Sen mukaan komissio käynnistää Euroopan ilmastosopimuksen valmistelut, jonka tavoitteena on varmistaa hiilineutraaliuden toteutuminen vuoteen 2050 mennessä.
Green Deal on EU:n vastaus kasvaviin ympäristöhaasteisiin, joita ilmastonmuutos pahentaa vuosi vuodelta. Tänään tuota ohjelmaa käsiteltiin eduskunnassa maa- ja metsätalousvaliokunnan toimesta.
Perussuomalaiset valiokunnan jäsenet Ritva ”Kike” Elomaa, Mikko Lundén, Jenna Simula sekä Lulu Ranne antoivat hallitukselle ja komissiolle vahvaa kritiikkiä johtuen niiden harjoittamasta energia- ja ilmastopolitiikasta. Hallitus jatkaa kansalaisten rankaisemista, koska se toimillaan hyväksyy kumileimaisimen tavoin komission ilmastopolitiikkaan liittyvät kiristystoimet päästöjen vähentämisessä.
– Meidän tulee ensisijaisesti huolehtia siitä, että maassamme voidaan harjoittaa maataloutta jatkossakin. Omavaraisuus on elinehto, joka turvaa ruuantuotantomme ja elintarvikehuoltomme myös kriisitilanteissa. Täten emme voi myöskään olla puoltamassa nyt tehtyä esitystä ilmastopoliittisista tavoitteista. Näemme ne liian kunnianhimoisina etenkin, kun Suomi on jo nyt ilmastopolitiikan kärkimaita. Nämä tavoitteet vain haittaavat viljelijöiden ja muiden alkutuottajien elämää.
– Kestävän ruuantuotannon tulee ottaa huomioon myös eläinten hyvinvointi. Tälläkin saralla Suomi on kunnostautunut, toisin kuin muut EU-maat, sanoo perussuomalaisten maa- ja metsätalousvaliokunnan valiokuntavastaava Elomaa.
Tällainen kehitys on turmiollista Suomelle
Perussuomalaiset ovat päättäjinä huolissaan myös siitä, että EU aikoo ryhtyä tulevaisuudessa mahdollisesti kieltämään turvemaiden käyttöä maanviljelyssä ilmastopolitiikan varjolla.
– Tällainen kehitys on todella turmiollista maallemme. Toisekseen olemme hyvin huolestuneita siitä, että yhteisen maatalouspolitiikan (YMP) uudistuksen yhteydessä Suomen saamat maataloustuet ovat lähes kautta linjan pienenemässä, toteaa Lundén.
Perussuomalaisten mielestä on väärin, että syyllistetään maa- ja metsätaloutta harjoittavia yrityksiä ja ihmisiä ilmastopolitiikan varjolla.
– Tuomitsemme myös sen, että unioni sekaantuu jäsenmaidensa metsäpolitiikkaan. Näin ei saa tapahtua, sanoo Simula.
Perussuomalaisten valiokuntaryhmä korostaa erityisesti huoltovarmuuden ja kansallisen ruuantuotannon turvaamista. Lisäksi olemme valmiita tukemaan sekä biotaloutta että puurakentamista, koska niihin liittyy
– Suomen näkökulmasta paljon mahdollisuuksia, toteaa Ranne.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Green Deal elinkeino maa- ja metsätalousvaliokunta Mikko Lunden hyvinvointi ilmastosopimus Ritva ”Kike” Elomaa Lulu Ranne Jenna Simula Metsäteollisuus Huoltovarmuus perussuomalaiset Maatalous EU
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Teuvo Hakkarainen: ”Suomen oloja tuntemattomat EU-teknokraatit vaarantavat metsäteollisuutemme tulevaisuuden”

PS:n maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsenet: Maatalous jätettiin taas yksin – maaseudun alasajo kiihtyy

Ilmastotavoitteet maaseudun taakka – Simula: ”Tiukennuksilla lyödään kirves maanviljelijän polveen”

PS:n maa- ja metsätalousvaliokunnan jäsenet: Emme hyväksy maatalouden alasajoa

Perussuomalaisilta vahvaa kritiikkiä sekä Euroopan komissiolle että hallitukselle energia- ja ilmastopolitiikasta: Kansalaisten rankaiseminen jatkuu

Huhtasaari: Vihreä diili tulee Suomelle kalliiksi

Hakkarainen: Metsästrategia pelättyä parempi, Green Deal kaatuu koronaan – ”Euron laulussa lauletaan viimeisiä värssyjä ja kerätään kolehtia”

Perussuomalaiset ympäristövaliokunnan jäsenet: Hallitus ei ymmärrä pysäyttää ilmastopolitiikan kiristyksiä edes koronapandemian keskellä

Hakkarainen linjaa: Ihmisen, talouden ja maapallon huomioivan metsäpolitiikan suuntaviivat
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Saksan kansallisen mediayhtiön ZDF:n uutisdokumentti paljastaa Hamasin soluttautumisen kansalaisjärjestöihin Euroopassa
Journalistit Carl Exner ja Ahmet Şenyurt selvittivät "Die Spur" -uutisdokumentissa, mitkä tahot ovat islamististen rakenteiden ja Hamasin propagandistien taustalla. Tutkivan journalismin dokumentti todentaa, kuinka Hamas-toimijat ovat merkittävissä rooleissa eurooppalaisissa yhdistyksissä ja kansalaisjärjestöissä.