Euroopan parlamenttiin on tulossa hyväksyttäväksi EU:n uusi metsästrategia, jonka on alustanut AGRI-valiokunnassa Petri Sarvamaa (kok.). Perussuomalaisten europarlamentaarikko Teuvo Hakkarainen toimii valiokunnassa ID-ryhmän raportoijana asiassa.

– Edustajakollega Petri Sarvamaa on tehnyt näihin oloihin hyvän ja tasapainoisen luonnoksen ja pääosin olen sitä virallisena varjoraportoijana tukemassa. EU on menossa metsään. Se on ulottamassa ympäristön varjolla lonkeronsa yhä syvemmälle metsäasioihin, vaikka ne kuuluvat kansalliseen päätöksentekoon. Suomen metsäasiat kuuluvat metsänomistajalle ja Suomelle – nyt ja jatkossa, Teuvo Hakkarainen toteaa.

Pariisin ilmastosopimus avattava

EU:n tiukasti suojellusta metsästä on puolet Suomessa. Suojelun on oltava tasapuolista. Ne maat, jotka ovat ihmisen ja laidunnuksen seurauksena hävittäneet luonnonmetsänsä on otettava vastuu metsittämisestä ja suojelusta. Suomessahan metsitys on itsestäänselvyys.

– Esitykseni siitä, että lisäsuojelua ei tehtäisi ja jos tehtäisiin, niin aina vapaaehtoisesti ja yhteiskunnan varoin on saanut hyvän vastaanoton. Vihreitten riveistä on kuulunut järkeviä: lisäsuojelua ei tarvita vaan nykyisten suojelualueiden luontoarvoja voidaan parantaa. Brysseliin asti piti mennä, että tapasi näin viisaita vihreitä.

– Tulen esittämään myös metsäpalojen torjunnassa onnistuneille maille helpotuksia hiilitaseisiin, koska metsäpalot vastaavat neljännestä maailman fossiilienergian käytöstä. Pariisin ilmastosopimus on avattava ja tunnustettava, että metsäpalo ei ole luonnonilmiö, vaan yleensä aina ihmisen aiheuttama tai ainakin torjuttavissa hyvällä metsänhoidolla, Hakkarainen linjaa.

Afrikka-paketit on syytä unohtaa

Sarvamaan luonnos osui korona-kriisin kynnykselle ja on siksi jo vanhentunut. On aika ennen koronaa ja aika sen jälkeen. Hakkarainen ei usko, että parlamentti tulisi jatkamaan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

– Green Dealit, ilmastorahastot ja Afrikka-paketit on nyt syytä unohtaa. Jos EU-selviäisikin korona-kriisistä, niin euro ei siitä selviä. Suomen ei pidä lähteä tukemaan Etelä-Euroopan kaatuvia pankkeja ja valtiontalouksia. Jos Suomen rahan on oltava kiinni ulkomaisessa rahassa, niin kumppanit kannattaa etsiä pohjoismaista tai Iso-Britanniasta. Euron laulussa lauletaan viimeisiä värssyjä ja kolehtihaavia kierrätetään.

SUOMEN UUTISET